PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314763
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Wiem, że w serialu jest mnóstwo niespójności, ale jedna konkretna najbardziej mnie gryzie.
W pierwszym sezonie mamy Demogorgona- stwór jest w stanie pojawiać się w dowolnym miejscu. Przechodzi ze swojego świata do Hawkins gdzie chce i kiedy chce. Porywa swoją ofiarę i od razu znika w swoim świecie.
W każdym kolejnym sezonie w jakiś magiczny sposób stwory tę umiejętność tracą, a w czwartym sezonie już w ogóle mamy Vecnę, który kombinuje jak koń pod górę, żeby otworzyć 4 przejścia do Hawkins.
To jest dla mnie największa niespójność, której nie potrafię w sensowny sposób wyjaśnić.
Może ktoś z Was ma jakiś pomysł o co chodziło?

ocenił(a) serial na 1
ettelienne

Dziwie się, że dotrwałaś aż do 4 sezonu,

ettelienne

To nie jest do końca wyjaśnione, ale podejrzewam, że wszystko wyjaśni się w sezonie 5. Narazie wygląda na to, że to zawsze była Vecna, a demorgorgon to był tylko szeregowy żołnierz. Żeby stwory mogły przechodzić do naszego świata otwarta musi być brama, którą Nastka otworzyła w s1 i zamknęła na koniec s2, a potem znowu ruscy otworzyli w s3. Vecna zawsze szukał sposobów na przejęcie naszego świata, najpierw przez Willa, potem Billego, a w 4 sezonie brama pomiędzy światami była tak słaba, jak wspomniał Brenner, że 4 morderstwa wystarczyły aby Upside Down zaczęło przejmować normalny świat.