PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314763
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Witam wszystkich fanów serialu. Maskotka lwa pojawia się w kluczowej scenie z kwiatkiem (który posłużył Eleven to stworzenia wyglądu potwora).. https://2.bp.blogspot.com/-HRCuQ3qIv3c/V78A5HTrM2I/AAAAAAAAaAk/2PqxqWWpVvE-Ong3n Nd-x7orrOWDPp5AgCEw/s1600/The%2BFlower.JPG
Tego samego lwa we flashbacku ma córka Jima Hoppera, co więcej Jim znajduje tego lwa "po drugiej stronie".
Wniosek jest taki, że pokazana matka Eleven tak naprawdę miała wyprany mózg w tym samym kompleksie co Eleven i jak z nią przebywała ubzdurała sobie, że to jej córka. Może w wyniku traumy po poronieniu dziecka? Eleven z kolei to prawdziwa córka Hoppera, co zdradza maskotka lwa. Dlatego Hopper ją uratował i ukrywa w lesie karmiąc mrożonymi goframi. Potwór miał twarz kwiatka, ponieważ przed pojawienie się Demogoragona Eleven dostała kwiatka od Brennera. I to ten doniczkowy kwiatek posłużył jej do wizualizacji zła. Gdy Eleven mówi, że ona jest potworem to ma rację o tyle, że on powstał z jej mocy. Rzucił się też na Brennera pomimo, że nie było na nim krwi.
Co myślicie o takim przedstawieniu sprawy w kontekście drugiego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
Olbaid

Dopóki nie obejrzymy drugiego sezonu to się nie przekonamy. Ciekawe spostrzeżenia ale nie wydaje mi się, że Hopper ją uratował bo zależało mu tylko na chłopcach, taki też był deal z dr Brennerem, na własną córkę by się nie wypiął przecież. No i skąd się wzięła Eleven? Przecież córka Hoppera zmarła. Ja myślę, że El jest raczej córką Brennera a jej matka to ta wariatka bo ona zaszła w ciążę jak już przebywała w tym ośrodku. Ale jak jest naprawdę to się przekonamy dopiero w Halloween.

saa

"na własną córkę by się nie wypiął przecież." On o tym, że jest jego córką dowiedział się już po zawarciu dealu z Brennerem. Gdy zobaczył pluszowego lwa "po drugiej stronie" i wtedy się domyślił, że to jego córka. Nie wiemy na jaką chorobę chorowała jego córka. Jak mogli upozorować śmierć Willa to czemu nie jego córki.

ocenił(a) serial na 9
Olbaid

Jego córka umarła na raka podczas gdy Hopper nie mieszkał w Hawkins tylko w jakimś innym zupełnie miejscu z żoną. Wspomina, że 4 lata temu dopiero wprowadził się do Hawkins. Ale ok, może zbierali dzieciaki z różnych miejsc.

Ale najważniejsze co mi się przypomniało - co do maskotki lwa - ta maskotka jest też w zamku Byersów, widać ją w kilku ujęciach (np. w 5 odcinku kilka minut po czołówce, gdy pies kładzie się na posłaniu Willa, także gdy Joyce wchodzi do zamku w połowie pierwszego odcinka z biletami do kina a w innych odcinkach nie chciało mi się sprawdzać). Więc w upside-down występuje może maskotka Willa a nie córki Hoppera albo jakiegoś innego dzieciaka bo może po prostu była popularnym pluszakiem w tamtych czasach. Także temat maskotki jest wg mnie mylnym tropem.