PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}

Stranger Things

2016 - 2025
8,2 317 tys. ocen
8,2 10 1 316530
7,4 89 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Niesamowity serial, magia lat 80, perfekcyjna muzyka, świetne połączenie dwóch światów dorosłych ludzi, którzy muszą się mierzyć z eksperymentami prowadzonymi przez ich kraj, a światem dzieci, które mimo świadomości, że koniec może być blisko, to walczą z Demorgorgonem.
Mimo, że tutaj nie ma nawiązań do Kinga - chyba tylko wspomniany stan Maine nim jest - to czuć tutaj magię mistrza grozy.
Zupełnie jak książki Kinga - mają koło tysiąca stron, trochę więcej lub trochę mniej - ale czyta się je dla zakończenia, dla tych ostatnich paru stron, które kończą świetną opowieść w sposób wręcz niesamowity - to samo jest ze Stranger Things. Cały pierwszy sezon na ten ostatni odcinek, w którym odnajdują Willa - tak samo też drugi sezon - czekałem na ten Snow Bal.
Mam nadzieję, że nie zostanie nakręcony trzeci sezon, mimo wszystko, bo już chyba nie ma o czym. No chyba, że wyjdą z magicznym problemem godnym fabuły i świata Stranger Things. Daję dychę, gdybym dał mniej, to pluł bym sobie w brodę.

kultfest

Ostatnio twórcy wypowiadali się, że mają plan na 4-5 sezonów, więc na pewno 3 powstanie. :)

ocenił(a) serial na 10
Ivelise

Tak, dzisiaj widziałem gdzieś zbiór informacji, wszystkich jakie udało się dorwać - wśród nich była wypowiedź chyba scenarzysty o tym, że chcą się zmieścić w 4 sezonach. No cóż, będę czekał, z niecierpliwością, ale szczerze wątpię w to, że trzeci sezon utrzyma poziom.

kultfest

Dzisiaj ktoś mi pisał, że w 3 sezonie będą raczej nowi bohaterowie i inna historia, więc możliwe, że utrzyma bo w takim przypadku nie będzie ryzyka, że twórcy znaczną zjadać własny ogon. Choć nie wiem na ile to plotka, a na ile wymysł.

ocenił(a) serial na 10
kultfest

Zgadzam się co do serialu w 100%, ale... mam zupełnie odmienne zdanie co do Stephena Kinga. Moim zdaniem on ma zajebiste pomysły, ale wykonanie już gorzej (czytałem tylko "Sklepik z marzeniami"). Tzn. nie powiem, fajnie ukazuje relacje międzyludzkie, ale akcja ciągnie się jak smoła, a zakończenie tragiczne :P i z tego co słyszałem opinie innych, to reszta podobnie, chociaż niektórzy bronią i mówią, że są jednak perełki jakieś i nie ma się co zniechęcać.