PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314763
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Zacząłem oglądać serial ze względu na dobre opinie i noty ekspertów. Obejrzałem dotychczas niecałe 2 odcinki i szczerze nie ciągnie mnie by dalej kontynuować oglądanie. Jednakże na podstawie serialu "Piraci" wiem, że czasami trzeba się przez kilka pierwszych odcinków przemęczyć żeby się wciągnąć. Pytanie do Was. Ile trzeba obejrzeć odcinków ów serii by się wciągnąć w serial? Kiedy zacznie się akcja (w którym odcinku?) ? Czy jeśli po 2 odcinkach nie spodobał mi się serial, jest szansa, że jak obejrzę jeszcze kilka to polubię go?

ocenił(a) serial na 5
zielonykojot

Juz Ci sie powinien spodobac. Mysle ze mozesz do konca obejrzec ale serial jest bez szalu. No jedynie swietna muzyka. Ja tylko i wylacznie za muzyke i role Winony dalem tak wysoka ocene.

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

Ciężko powiedzieć.

Nie chcę CI spojlerować ale jak nie oglądasz uważnie to guzik będziesz wiedzieć o co kaman finalnie. Mi się bardzo podobał, jest wręcz świetny. Ale wiadomo pierwszy odcinek to zawsze jest 50-50. Albo siądzie albo nie. To nie Niezniszczalni żeby zaczynało się trzęsieniem ziemi a później było jeszcze lepiej.

To jest taki mix sci-fi, horroru, pierd*ololo o zakochanych nastolatkach, wielkiej przyjaźni dzieciaków z sąsiedztwa, szeryfa-rambo, itd... No i Eleven która zagrała genialnie, na podobnym poziomie jak Natalie Portman w Leonie, mimo, że praktycznie się nie odzywa.

Sezon jest w całości już dostępny, można pożreć w jeden dzień na upartego (bo mało odcinków) i ocenić ;)

saa

Dzięki za odpowiedzi. A w którym odcinku mniej więcej zacznie się toczyć akcja? :)

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

Nie w 8 odcinku akcja się zaczyna ale finalna scena jest nawiązaniem do luźnego powiedzonka z pierwszej części i wszystko się wyjaśnia. Był taki film Stay - dopóki nie oglądniesz 'od deski do deski' to nie zrozumiesz o co chodzi. Jak dla mnie serial jest po prostu mega. Tu nie ma akcji jako takiej, fabuła jest dawkowana minimalnie, co się stało z dzieciakiem wiadomo dopiero pod koniec finału. A kto i dlaczego, co w tym robi 11 itd. - to już trzeba sobie samemu poskładać.

ocenił(a) serial na 8
zielonykojot

Myślę że z 8 styknie by wyrobić sobie zdanie.

krzysztof7

Dopiero w 8 odcinku się akcja zaczyna? Nieźle...

ocenił(a) serial na 9
zielonykojot

10 sekund mi zajęło, żeby się wciągnąć.