PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314763
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Agentka zabija wlasciciela baru, pomimo ze nie było ku temu zadnego powodu (widzial tylko "jakies" glodne zagubione dziecko), a kiedy komendant wlamuje się do ich budynku, wszystko widzi, to oni go tylko spokojnie odwoza uśpionego do domu i zakladaja mu jeden podsłuch, a później nie przejmują się, ze podsłuch przestaje dzialac, tylko dalej pozwalają mu prowadzic dochodzenie i wscibiac nos w nie swoje sprawy.
Gdzie tu sens, gdzie logika?
Strasznie niskie oczekiwania co do filmow maja osoby, które pomimo takiej szmiry scenariuszowej daja oceny 8, 9 lub o zgrozo 10. :(

ocenił(a) serial na 9
cameronphilips

prawda dziwne - zabicie barmana a szefa policji różnica co nie zmienia faktu na błąd. Jednak 1 błąd lub kilka mniejszych nie zmienia oceny (w każdym [większości?] są błędy) serialu. klimat, budowanie napięcia, scenografia, muzyka, i wiele innych nadrabia scenariusz też niczego sobie. Nie uważam, że wymienione są idealne ale wg mnie całość zasługuje na bardzo dobrą (a nawet lepszą) ocenę. Oczywiście każdy ma inny gust. Wg mnie możesz ten serial oceniać na 5/10 lub nawet 1/10 - mojego zdania na temat serialu nie zmienię :)

harris

Zawyzaniem ocen (poprzez ignorowanie takch bledow) powodujemy, ze scenarzystom nie bedzie zalezalo na lepszym dopracowaniu scenariusza, bo po co sie starac, skoro wiekszosc widzow i tak oceni od 8 do 10. Trzeba byc bardziej wymagajacym, bo inaczej ostatecznie dojdziemy do poziomu kina takiego jak w Idiokracji, niestety.