PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314763
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Dobra gra aktorska, dobrze prowadzona historia, fajne postacie, ale nic kompletnie nowego.
Dla mnie w tego takich filmach musi być postawiona teza. Każdy szanujący się twórca takie postawia w swoich sztukach(oczywiście poruszających taką tematykę). Tutaj tego nie ma. Testy przedstawione w serialu, były prowadzone na prawdę i można siać domysły.

Wielkim minusem tego filmu jest nierealny stwór. Albo chcemy przedstawić sensowny obraz jednej z dobrze znanej torii spiskowej, albo wymyślamy sobie głupoty. Tutaj ten potwór popsuł sens całego serialu. Stwór ten mógłby spokojnie jeść sobie sarenki w lesie i nie byłoby żadnego problemu, szczególnie, że każdy drapieżnik wybiera łatwiejszą zdobycz. Kot woli upolować mysz zamiast psa. Nawet na szczura się nie specjalnie połasi, bo za duży. Ogólnie inne wymiary można poruszać, jasne, ale nie w taki typowo horrorowy sposób w filmie, który czerpie z prawdziwych wydarzeń.

Ogólnie to pierwszy odcinek mnie zaciekawił, ale potem już bez problemu przewidywałem wszystkie wydarzenia z filmu.

purum

A czemu odgrzewany kotlet? Silent hill/poltergeist+ dowolny film o telepatach+ znana teoria spiskowa.

purum

jeszcze jedno Muzyka totalnie nie w klimacie :/ Elektroniczna, jak z jakiegoś cyberpunkowego filmu. Nie jest zła, ale totalnie nie pasuje do klimatu co jest wielkim błędem twórców.