PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314763
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Mniejszych lub większych, ale wpadek w tym sezonie jest naprawdę sporo. Pierwsze z brzegu: w 6. odcinku Dustin i Steve rozkładają mięsne pułapki w lesie na Darta i czują się bezpieczni, bo wiedzą, że w dzień nie wyjdzie (demogorgony bardzo boją się słońca). A w 5. odcinku Dustin zwykłym salami wywabia Darta z domu w środku dnia na słońce i jakoś nic mu nie jest, lol. Kolejna wpadka: Winona z rodzinką zabiera Willa na nagrzewanie go i wypędzanie potwora do chatki, w której wcześnie Eleven rozwaliła wszystkie okna, a Hopper trochę tylko pozabijał je deskami xD Ogólnie drugi sezon uważam za słabszy, pierwszy trzymał w napięciu od początku do końca, a tu pełno dłużyzn.

ocenił(a) serial na 8
tomciak89

Milcz

ocenił(a) serial na 9
krzysztof7

Sam milcz, capie. Nie masz argumentów, to po co otwierasz odbyt.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Barricade18

Kolejny troll, którego stara ma horom curke. Podoba mi się bardziej, niż Tobie, bo oceniłem wyżej, to po pierwsze. Po drugie nie wtrącaj się w nie swoją dyskusję, chyba że to Krysiek założył se drugie konto...

ocenił(a) serial na 8
tomciak89

A karmili cię przez odbyt?

ocenił(a) serial na 9
krzysztof7

Mnie nie, ale ciebie tak, bo za często go bez sensu otwierasz.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
tomciak89

Niestety drugi sezon również uważam za słabszy,pierwszy zrobił na mnie niesamowite wrażenie,tajemnica goniła tajemnicę,było mega ciekawie i świetny finał.Najgorsze są dwa pierwsze odcinki drugiego sezonu w których praktycznie nic się nie dzieje,również odcinek w którym "11" spotyka swoją "siostrę" też mi nie podszedł.ogólnie to drugi sezon oceniam na 6 ale serial i tak wciąż ma u mnie 10,za całokształt

Co do wpadek akurat w tym serialu staram się nie wyłapywać ich,nie zwracam na nie uwagi ale owszem są jak napisaleś.

ocenił(a) serial na 9
Psycho_Daddy

Totalnie się zgadzam, wydłużyli niepotrzebnie, żeby było więcej odcinków, tak czy siak ogólna ocena u mnie to 9 i liczę na więcej sezonów :)

ocenił(a) serial na 8
tomciak89

Nie chcę się wykłócać, ale argumentem na tego typu zarzuty jest zawsze to: w każdym filmie/serialu znajdziesz takie wpadki:). Pytanie tylko, na ile dane dzieło wciąga widza i ten potrafi o nich zapomnieć. ST w obu sezonach jest pod tym względem świetne, bo ludzie pochłaniają sezony w 1,2 wieczory. Myśle, że można twórcom wybaczyć drobne błędy, bo serial mimo wszystko jest stworzony z sercem i starannością. Ja w zyciu bym nie pomyślał w tak dramatycznym momencie, ze chata jest bez okien:)
Ja z takich zarzutów mam uwagi do logistyki - szybkie podróże, dziwny podział czasu (np. Jim, który jest na obserwacji w laboratorium i nawet nie sprawdza, co z El).