PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}

Stranger Things

2016 - 2026
8,2 316 tys. ocen
8,2 10 1 316112
7,4 89 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że Willa porwał ten potwór, a jakimś cudem pod koniec sezonu widzimy, że chłopak ukrywał się w zamku Bayersów. Czemu potwór nie zrobił z nim od razu tego samego co z Barbarą (a później także z samym Willem)? Jak udalo mu się uciec?
Dręczy mnie też scena przesłuchania Joyce przez Brennera, kiedy ta mówi, że to oni porwali jej syna i zostawili temu potworowi (co trochę przeczy pierwszemu odcinkowi) chyba, że po prostu chodziło jej o to, że to oni są za to odpowiedzialni, ale nadal dziwi mnie dobór słów. I jeszcze szeryf prawie w tym samym czasie mówi, że rząd niby udawał, że chodzi o dziewczynę a niby tak naprawdę chodziło im o chłopaka/coś innego (nie pamiętam dokładnie, ale powiedział coś w tym stylu). Co jest troszkę bez sensu bo ciągle próbują złapać Eleven.

Czy to wszystko zostanie wyjaśnione dopiero w 2 sezonie czy było coś o tym, co przegapiłam? Czy w ogóle źle zrozumiałam te momenty?

Angel14_2

Wydaje mi się, że Will jako mały chłopiec, sprytny i szybki zdołał uciec przed potworem, inaczej niż Barbara, która praktycznie od razu została "wciągnięta" przez potwora i przepadła.

Cay_Cayenne

Barbara też próbowała uciekać ( chciała się wydostać z basenu wchodziła przez drabinkę ) ale jej się nie udało i została wciągnięta.

https://www.youtube.com/watch?v=RfyNV9vTIrE

Albo była za mało sprytna ( Jak Will) albo po prostu miała pecha.