PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314690
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Gdyby kogoś interesowało to najlepsza rzecz, jaką Netflix zrobił do tej pory :) A tu pełna recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=RO6iv5WiQvw

ocenił(a) serial na 10
lukrecjaborhia

Nie sposob sie nie zgodzic :D

ocenił(a) serial na 9
lukrecjaborhia

Najlepsza to może nie, ale naprawdę godna pozycja :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
mkskala

mysle że zepsułeś mi cały serial

ocenił(a) serial na 8
latohalo

To po cholerę wchodzisz i czytasz wypowiedzi, skoro jeszcze nie widziałeś?

mkskala

Po to by dowiedzieć się czy warto go oglądać. Zabolałoby cię umieszczenie słowa spojler przed wypowiedzią?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
mkskala

Uff, dzieki!

ocenił(a) serial na 7
komarrek27

Jak tytuł tematu brzmi recenzja całego sezonu to logiczne że będą spojlery...

PrzemekLipski

Recenzja jeśli nawet ma spoilery to powinna być w niej informacja iż je zawiera.

ocenił(a) serial na 7
mkskala

Myślenie nie boli, na prawdę.

ocenił(a) serial na 6
lelouch90

Aktorzy są beznadziejni a tej wyjącej matce chciałem przyłożyć. Coś ze mną nie tak? :(

ocenił(a) serial na 5
Macieq6

Aktorzy sa beznadziejni. Zgoda.
Ale Ryder zagrala swietnie. Mozliwe ze cos z toba nie tak. Kazda kochajaca, samotnie wychowujaca dzieci matka, po strace syna by wyla.

ocenił(a) serial na 6
Aretus

Nie aż tak, jej zachowanie było głupie i przerysowane. Zachowywała się jak wariatka a nie jak matka po utracie syna xd

ocenił(a) serial na 6
Macieq6

Jeszcze nigdy nie widziałem tak bardzo przereklamowanego serialu. Nie zasługuje na ranking wyższy od Sherlocka, Hannibala i X innych tytułów.

ocenił(a) serial na 5
Macieq6

Zgadzam sie z Toba w pelni jesli chodzi o przereklamowanie tego serialu. Co do gry Winony mamy kompletnie odmienne zdanie. Mysle ze matka w takiej sytuacji, wlasnie by sie tak zachowywala - jak wariatka. Odchodzilaby od zmyslow. Przynjamniej wiekszosc matek. Ryder swietnie to pokazala.
Pozostali aktorzy mnie irytowali.

ocenił(a) serial na 8
Macieq6

Matka, która dostaje głuche telefony. Matka, której ze ścian wychodzą potwory, i czuje obecność syna... tak, na pewno powinna zachowywać się jak najbardziej racjonalnie. Widocznie nie miała numeru do agentów z Archiwum X, bądź Pogromców Duchów, i dlatego nie wiedziała co zrobić, i w co wierzyć.

ocenił(a) serial na 9
mkskala

Serial zajebisty trzeba przyznać. Liczę że sezon drugi utrzyma poziom chodź będzie ciężko. Bez El to nie było by to samo, poza tym jest częścią drużyny więc może pójdą ją uratować. xD

regis8888

A będzie jakiś sezon drugi? W zapowiedziach nie ma, a pierwszy w zasadzie skończył się... końcem :) Wprawdzie pojawiło się coś, jak by mała furtka, ale w zasadzie każdy horror tak się kończy.

ocenił(a) serial na 7
mkskala

Nie wszyscy chcą Eleven w 2 sezonie. Nudne moce, bez charakteru, łysy łeb. Daj spokój.

ocenił(a) serial na 10
RushComes

Wszyscy minus jeden?Kijek Ci w oczko!

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 7
Boomslang76

Kulą ognia go!

ocenił(a) serial na 9
lukrecjaborhia

Nie spodziewałem się, że wyjdzie z tego taki świetny serial - Donnie Darko, ET i Beyond the Black Rainbow w jednym, kupuję takie klimaty bez mrugnięcia okiem. Nie uważacie, że ten serial powinien przybrać format antologii? Ciągnięcie tej historii dalej mogłoby ją chyba już tylko zepsuć... Natomiast gdyby kolejny sezon był zupełnie nową opowieścią, tyle że utrzymaną ponownie w tym pięknym retro ejtisowym klimacie, byłyby szanse na kolejne cudo.

rajmund

Amen.

ocenił(a) serial na 8
rajmund

Dokładnie, powinni zrobić tak jak z Fargo.

ocenił(a) serial na 9
lukrecjaborhia

Nie wiem jak to możliwie, że kompletnie nie słyszałem o Stranger Things ale dzięki Twojej recenzji udało się to naprawić. Dzięki i keep working!

ocenił(a) serial na 10
Kolbe

jedyny minus -za szybko się skończył :)

ocenił(a) serial na 9
tomik2309

Dla mnie to idealna forma, 8 odcinków pozwala uniknąć zapychaczy których większość seriali nie jest w stanie uniknąć.

ocenił(a) serial na 10
Kolbe

To prawda :) Mega serial dałem 10 z czystym sumieniem . Szkoda że wypuścił ten serial na Netflix i szybko się skończył bo można było od razu obejrzeć , Zaraz po Daredevil najlepszy serial tej stacji. Moim zdaniem 11 już nie wróci jak zrobią 2 sezon ,/szkoda aktorka naprawdę świetnie zagrała rolę ,

ocenił(a) serial na 10
Daniel_Kot

ja tez tak mysle, super zagrana postac, w ogole mega serial :) przypomnialy mi sie mlode lata jak sie po lesie biegalo i ogladalo w kolko "goonies" :) dalem w sumie 10/10 po 7 odcinkach ale ostatni wlasnie troche mi popsul calosc z uwagi na to, ze niepotrzebnie chca chyba robic kontynuacje... no i jedenastka :(

Daniel_Kot

Komendant zostawiał jedzenie dla kogoś z drugiej strony. Pewnie dla 11, bo dał gofry.

ocenił(a) serial na 9
jdksdj11

Nie może być...

ocenił(a) serial na 10
lukrecjaborhia

200% racji!

ocenił(a) serial na 10
lukrecjaborhia

Jak to dobrze, że ktoś dodał odnośnik do kanału "jakby niepaczec" bo oni robią świetną robotę i zasługują na więcej widzów. Właśnie zaczynam oglądać "stranger things" i przekonam się o genialności tego serialu na własne oczy, ponieważ ufam ocenom Kai. :)

lukrecjaborhia

gdzie mozna obejrzec?

banan684

dzieki

lukrecjaborhia

Ekstra :D Dobre na samotny wieczór ;)

użytkownik usunięty
lukrecjaborhia

Nr 1 z produkcji Netflixa to "Cards of house" . A ten serial ma wprawdzie klimat i to niezły ale i też ma sporo nieścisłości w scenariuszu. I za to max 8.

ocenił(a) serial na 4
lukrecjaborhia

W swojej recenzji wyłapała Pani nawiązania do klasyków, ale cała reszta Pani wywodu (prócz nakreślenia fabuły i któtkiego omówienia postaci) nie jest niczym innym, jak kompletnym bełkotem.

lukrecjaborhia

Serial świetny ale nie wiem czy przebija House of Cards ...

ocenił(a) serial na 9
lukrecjaborhia

Nie do końca się zgadzam :P Narcos bije szystko na głowę! Ale fakt, ST jest na drugim miejscu :)

lukrecjaborhia

Netflix, a cóż to jest? jeśli mogę wiedzieć. to jest dostępne w Polsce?

ocenił(a) serial na 9
rogiedlelubomino

Tak, jest dostepne w Polsce :) Dzwiek 5.1 UHD i stranger things z napisami lub lektorem

ocenił(a) serial na 7
rogiedlelubomino

Na dokładkę pierwszy miesiąc za darmo. Potem trza płacić.

lukrecjaborhia

W którym odcinku zaczyna dziać się coś ciekawego? Kiedy zaczyna się akcja? Proszę o obiektywne info.

ocenił(a) serial na 9
lukrecjaborhia

Serial dobry. Jeden z lepszych w 2016 roku. Ale z podobnych seriali jest jeden lepszy i to z Polski :)
Siedem życzeń 1984 > Stranger Things 2016

Najlepsze seriale Netflixa to House of cards, Narcos, Stranger Things.

ocenił(a) serial na 9
lukrecjaborhia

Szukam gadżetów związanych z serialem. Oprócz płyt z muzyką, plakatów, kubków znalazłem na olx ramkę pod tablice z logo serialu, lecz nic więcej. Ktos ma coś ciekawego?