PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}

Stranger Things

2016 - 2025
8,2 317 tys. ocen
8,2 10 1 316653
7,4 89 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Z góry przepraszam jeśli ja coś pomieszałam, o czymś zapomniałam, albo czegoś nie zrozumiałam, ale..... niech ktoś mi wyjaśni jak właściwie w 1 sezonie 11 uciekła wtedy z tego laboratorium. Wiemy że uciekła przez rurę prowadzącą z laboratorium do lasu. Ale w 4 sezonie kiedy poznajemy Vecne itd dowiadujemy się że 11 zaatakowała Henrego w tęczowej sali i wygrała, powstało przejście a 001 zamienił się w Vecne i trafił do odwróconego świata. 11 wtedy zemdlała i straciła swoje moce a Papa po tych wydarzeniach poddał ją tym wszystkim badaniom jakie widzimy w 1 sezonie by jak się okazuje przywrócić jej moce. 11 utracił wspomnienia i myślała że to ona wtedy wszystkich pozabijała. Prawdę poznała dopiero w 4 sezonie podczas projektu Nina itd. W takim razie w 1 sezonie była przetrzymywana i badana jeszcze jakiś czas po "pokonaniu" Henrego i tej całej masakrze. Może czegoś nie zapamiętałam, ale czy w którymś momencie jest jednak wyjaśnione w jaki sposób uciekła ???? Wiemy że wtedy gdy zniknął Will i wtedy też otwarło się przejście, ale nie przypominam sobie żeby wytłumaczono co się wtedy tak naprawdę stało.

ocenił(a) serial na 1
cloudy_olive

naiwna jesteś skoro doszukujesz się sensu w durnym serialu

ocenił(a) serial na 10
GunMeat

dziękuje za odpowiedz

ocenił(a) serial na 1
cloudy_olive

Serio, z trudem doszedłem do drugiego sezonu, w którym okazało się, że ruscy mają podziemną bazę po której biegają w mundurach z kałachami, i wymiękłem. W tym serialu nic nie ma sensu. Widziałem parę durnych seriali, ale ten to już bije rekordy.

ocenił(a) serial na 10
GunMeat

nie wnikam w twój gust filmowy. i nie o to pytałam, więc nie trać swojego czasu na pisanie tych komentarzy, bo są one dla mnie zbędne.

ocenił(a) serial na 1
cloudy_olive

Tłumaczę jak dziecku, że nie dostaniesz odpowiedzi na swoje pytania.
Ale ciekaw jestem gdyby zrobić taki eksperyment, że połączyć dwa różne seriale w jeden - to jaką byś dała ocenę i czy byś się w ogóle zorientowała, że coś się nie zgadza.

ocenił(a) serial na 10
GunMeat

No od ciebie odpowiedzi nie dostanę, to pewne. Nie rozumiem czemu od razu musisz po kimś jechać i obrażać tylko dlatego, że ma odmienne zdanie niż ty i inny gust, bo podoba mi się coś co tobie nie. Polecam zrobić eksperyment i sprawdzić czym jest kultura osobista.

ocenił(a) serial na 1
cloudy_olive

Nikt cię nie obraził. Po prostu mam odmienne zdanie.

ocenił(a) serial na 10
GunMeat

A tak btw Ruscy pojawiają się w 3 sezonie... Nie dziwię się więc, że czegoś nie rozumiesz i nazywasz serial durnym skoro sam mylisz sezony. Biorąc to pod uwagę lepiej nie proponuj eksperymentu z "mieszaniem seriali" by sprawdzić moją spostrzegawczość ;) Jak na osobę, która wystawiła ocenę 1 i której serial się tak bardzo nie podobał itd to zadziwiająco daleko dotrwałeś. Dziwne

ocenił(a) serial na 1
cloudy_olive

O, to wiele zmienia, że ruskie się dopiero w 3 sezonie pojawiają.
Sam się dziwię, że tak długo wytrwałem - po prostu nie mogę znaleźć porządnych seriali do oglądania.
Zapewne, to przez takich ludzi co dają 10/10. Przez to producenci zakładają błędnie, że robią dobrą robotę. Poprzednio oglądałem "Lost in Space" i myślałem, że nic gorszego nie znajdę. A jednak znalazłem.

ocenił(a) serial na 10
GunMeat

Nadal nie rozumiem z czym masz problem, że nie pasuje ci to że komuś się podoba coś co tobie nie. Ty masz inny gust, a ja inny. I tu na zakończenie przytoczę twoje słowa..... TŁUMACZĘ JAK DZIECKU

ocenił(a) serial na 10
cloudy_olive

Mogłabym wytłumaczyć w punktach (jak dziecku) dlaczego moja ocena jest 10 na 10. Bo powodów miałam wiele żeby dać taką ocenę, co nie zmienia faktów, że w moim odbiorze serial ma też minusy. Ale moja ocena tego serialu i jego odbiór jest SUBIEKTYWNY.
I mogłabym to wytłumaczyć, ale nie ma sensu tłumaczyć tego osobie, która ogląda serial mający kilka sezonów, a który jej się nie podoba, a później i tak narzeka, że serial jest gniotem i zwala winę na innych odbiorców. Jak ci się nie podoba to nie oglądaj.

ocenił(a) serial na 1
cloudy_olive

Przecież już nie oglądam. Twoje rady są bezwartościowe.
Dziecko, wytłumacz mi co jest dobrego w tym serialu. Proszę. Co cię subiektywnie podnieca?

ocenił(a) serial na 10
GunMeat

nie musisz rozumieć moich powodów przez które podoba mi się ten serial. To moja subiektywna ocena i nie muszę ci nic tłumaczyć. Widzę że strasznie cię to razi i uwiera fakt, że ten serial poprosu mi się podobał i się z tobą nie zgadzam. Więc to już tylko twój problem. Bo mnie naprawdę nie przeszkadza to, że masz swoje zdanie i tobie się nie podobał. Nie wpłynę na twoją ocenę, tak samo jak ty nie wpłyniesz na moją . Więc lepiej skończ temat z użalaniem się nad tym jaki to niby gniot, bo do niczego to w tej sytuacji nie prowadzi. ;)

ocenił(a) serial na 7
cloudy_olive

Ona nie uciekła od razu po uwięzieniu jedynki w innym wymiarze.
Została w ośrodku i wtedy właśnie "ojciec" zaczął ją zmuszać do szukania jedynki i przechodzenia do innego wymiaru. Wtedy miała normalnie moce.
Dopiero po otwarciu tej pierwszej dziury uciekła.
I chyba w ogóle nie miała tych wspomnień, zapomniała o całym wydarzeniu, teraz dopiero sobie zaczęła przypominać i na początku myślała, że to ona wszystkich zabiła.
Ale mówiąc szczerze, nie pamiętam jak uciekła :D To było w sezonie pierwszym i nie pamiętam, czy było jakoś dokładnie pokazane?

ocenił(a) serial na 10
terrabzdeta

no to to wszystko właśnie tak samo zrozumiałam jak ty. I właśnie chyba nie było powiedziane jak właściwie uciekła. Może zrobią retrospekcje w ostatnim sezonie i wyjaśnią .