Stranger Things: Sezon 5 Stranger Things sezon 5, odcinek 4
odcinek Stranger Things (2016-2025)

Stranger Things | Rozdział czwarty: Czarownik

Chapter Four: Sorcerer 1h 26m
9,1 2,2 tys. ocen
9,1 10 1 2201
Stranger Things
powrót do forum s5e4

Aby cały ten serial mógł mieć takie napięcie. Ja tego nie jestem w stanie pojąć: twórcy używają elementów horroru w sposób, który nie powinien działać a działa. Czułem kolosalne napięcie i przerażenie; dawno nie czułem tego uczucia. Tutaj wszystko się zgrywa w idealne miejsce.
Jednakże, również życzyłbym sobie, aby ten serial nie traktował widza, jak debila i nie walił flashbackami aż tyle razy oraz, ja pierdzielę, plot armor!!!!! Nienawidzę go, a w tym serialu już jest tak nadużyty, że tego znieść się nie da.

Moja ocena wszystkich odcinków, które wyszły: 7, 8, 7, 8

kacperpozd

Nie wiem gdzie czujesz to napięcie jak sam zauważyłeś nadużycie plot armoru, który skutecznie je zabija.

noname13

To może tak wyjaśnię, że ja kolosalne napięcie czułem za każdym razem, gdy coś się działo. Napięcie trwało i trwało dopóki nie zacząłem myśleć o plot armorze. Gdy już myślałem to tylko się śmiałem, dla tego też (SPOILER SPOILER SPOILER!!!!!) w momencie, kiedy Will powstrzymał Demogorgony to się okropnie z tego śmiałem, bo to już była przesada. Tak samo śmiałem się z tego, jak Vecna odpycha Joyce, kiedy chwilę wcześniej urządził rzeź etc.

ocenił(a) serial na 10
kacperpozd

Na początku, w twoim wypadku, popracował bym nad skłania zdania. Może i chcesz coś przekazać, ale brzmi to jak wypowiedź ośmiolatka opowiadającego co się wydarzyło w szkole.