Stranger Things
powrót do forum 5 sezonu

Kilka uwag.

ocenił(a) serial na 7

1. Will od samego początku sezonu czuje ból , widzi oczami potworów czuje ich ból...
Więc o co chodzi do jasnej cholery że on na koniec łamie potworom kości i jemu nic sie nie dzieje XD Gdzie chwilę wcześniej jak podpalali potwory / jeden został potrącony autem Will zwijał się bólu... Nie uwaga scenarzysty? Czy aż tak bardzo chcieli nagrać taka scene z Willem .że stwierdzili a widzowie nam wybacza? Bo to sie kupy nie trzyma XD

2. Ile czasu minęło w serialu od 4 sezonu względem 5 sezonu?
Jonathan w 5 sezonie wygląda na twarzy jakby postarzał się o jakieś 15 lat jakby przez ostatni rok był wciągu alkoholowym xd Dustin u niego też widać ogromne ale to ogromne zmiany względem 4 sezonu... Taka mieszanka dziecka ( przez wzrost ) z dorosłym już facetem po twarzy... Swoją drogą Dustin chyba najbardziej irytująca postać w tym sezonie?
Takto reszta aktorów jakoś się trzyma i nie ma tragedii. Najbardziej właśnie ten Jonathan,Dustin widać po nich że minęło już trochę czasu.. No może jeszcze Mike ale to tylko przez jego wzrost że sporo poszedł do góry ale no to jest naturalne nawet wieku nastolatka.
Reszta za bardzo nie widać różnicy. Niby to tylko szczegóły ale no w miasteczku chyba ogólnie nie dużo czasu mija między 4 a 5 sezonem a widząc niektórych czujesz się jakby minęło 10 lat.

ocenił(a) serial na 9
Szaki98

ad 1 to chyba chodzi o to (?) że Will nauczył się kontrolować to połączenie z hivemindem? Więc jest w stanie kontrolować zarówno to co on czuje, ale również manipulować innymi podłączonymi osobnikami? Ciężko powiedzieć ale taki jest mój domysł

ocenił(a) serial na 10
Szaki98

Obecnie nie ma oficjalnej odpowiedzi na twój pierwszy zarzut, ale według mnie Will po prostu nauczył się wykorzystywać połączenie z drugą stroną na swoją korzyść. Jeśli chodzi o czas między sezonami to jest to 18 miesięcy. Mi osobiście wygląd aktorów nie przeszkadza, ale każdy ma inaczej.