PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33345}

Stukostrachy

The Tommyknockers
1993
6,0 2,6 tys. ocen
6,0 10 1 2624
5,5 4 krytyków
Stukostrachy
powrót do forum serialu Stukostrachy

kiedyś czarno-białego? coś mi się tak przypomina...

ocenił(a) serial na 7
zabok7

Film jest na podstawie ksiazki Stephena Kinga, ktory ukonczyl swoja powiesc w 1987 albo 1988 (z tego co pamietam). Jestem fanem Kinga i wiem, ze nie powstaly zadne inne ekranizacje, a zwlaszcza czarno-białe.

ocenił(a) serial na 8
zabok7

a ja pamiętam ekranizację sprzed wielu lat, na pewno starszą niż ta tu recenzowana! obsada była na pewno inna! i film był faktycznie czarno-biały! nie wszystko pamiętam dokładnie... dość długo szukałam tego filmu tu na forum... to ten motyw, ta literatura jako podstawa scenariusza, ale ja miałam na myśli właśnie tę starszą ekranizację!

zabok7

Nie wydaje mi się, aby powieść miała inne ekranizacje, ale motyw jest dość popularny. Sam King pisząc ją czerpał inspirację z opowiadań Lovecrafta i filmu Inwazja porywaczy ciał (o który prawdo podobnie wam chodzi).

Kozley

na pewno nie był to film Inwazja porywaczy ciał. pamiętam, że oglądałem ten czarno-biały jak byłem mały czyli jakoś w połowie lat 80tych. tam się akcja działa w małym miasteczku chyba w latach '60 lub '70 i ludziska też w nocy coś kombinowali a w dzień nie pamiętali tego. i tak samo był jeden koleś na którego to nie działało :)