Mi sie nie podoba za wiele błędów scenażyści się nie postarali a osoby odpowiadające za dobór obsady w filmie powinny chyba przeczytać najpierw książkę a nie zabierać się za kompletowanie obsady poprostu jak mogli dać Johna Ashtona do roli Butcha "Besti" Duggana gość w książce ma ponad dwa metry a tu jakiś kurdupel stary i łysiejący to jest porażka, chociaż powiem że Jimmy Smits świetnie zagrał Jima 'Gard' Gardnera no i Marg Helgenberger Bobbi Anderson ale to chyba jedyne walory tego filmu te dwie role moim zdaniem spoko reszta to porazka no jeszcze mozna powiedzieć że dobrze dobrana jest rola Ruth Joanny Cassidy. Pozatym film jest dość nudnawy i denerwująca jest niezgodność z książką. Powiem tak najpierw obejżyj film a potem przeczytaj książkę ja zrobiłem na odwrót i żałuję. Pozatym ten statek ufo hahaha ale lipa troszke inaczej był opisany w książce:)
Wiele rzeczy było całkiem inaczej opisanych w książce... Różnice w wyglądzie bohaterów są wręcz uderzające. Fajerwerki - WTF?! Tego nie było w oryginale. A statek wygląda strasznie kichowato i zupełnie inaczej niż w powieści.
John Ashton to nie kurdupel i nie taki stary, nadal gra ( Wujek John 2015 )
Ja zauważyłem śmieszny błąd montażowy. W 2 części na początku pokazują listonosza który zginął w 1 części:) Film nudnawy, ale niezły. Książki nie czytałem. Gdybym miał czytać każdą książkę ekranizowanego filmu na nic bym nie miał więcej czasu. Podjąłem się tylko Inferno (ostatnio:)