PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735466}

Supergirl

2015 - 2021
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 11499
5,7 6 krytyków
Supergirl
powrót do forum serialu Supergirl

Z sezonu na sezon coraz gorzej. Wątpię, że w oryginalnych komiksach jest w ogóle coś o LPGT.
Oglądając piąty sezon to mam wrażenie, że główny wątek to problemy miłosne Lesbijek (siostra Super girl) oraz transgendera (Dreamer).

Tibn

" za 50 lat to raczej nie będzie i ciebie i lpg " - gorszej bzdury już dawno nie przeczytałem... lgbt byli od zawsze i będą długo po Tobie, masz prawo mieć swoje zdanie, ale to co tu robisz to podchodzi pod szerzenie nienawiści, dodatkowo sam sobie zaprzeczasz w jednej wypowiedzi. rozmawiałeś już z kimś o swoim skołowaniu emocjonalnym?

SWoland

widać mało jeszcze o życiu wiesz , mogę jedynie tylko ci współczuć :"lgbt byli od zawsze " ?! - Termin powstał w latach 60. XX w. w USA. Do powszechnego obiegu wszedł w latach 90 !!!!!! Myślisz pojęcia ... Homoseksualizm tak mógł być od zawsze ale raczej to tylko teoria obrońców tego zwyrolstwa raczej można to podpiąć do biseksualizmu - w obecnej sytuacji skołowanie emocjonalne można zarzucić tylko tobie więc napisze to jeszcze raz współczuję

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Tibn

ocena 4 więc proszę... Ty za to go nie widziałeś, ale spoko, oceniaj innych i obrażaj w necie, pewnie to tylko masz ;)cieszę się że Ci ulżyłem.

Tibn

dziękuję, za potwierdzenie że masz problem

Tibn

yhmm tylko z teego co widzę redakcja przyznała mi racje co do Twojego zachowania i już zaczęła usuwać Twoje posty, ba nie zdziwię się jak usuną Ci konto, więc może to Ci da troszkę do myślenia.. bo szerzyć nienawiść i rzucać wulgaryzmami potrafi każdy, natomiast do zdrowej wymiany argumentów trzeba jednak troszkę więcej. Zdrowia życzę

Tibn

dobrze, a więc tylko życzę zdrowia

ocenił(a) serial na 5
Sartax

Tak szczerze nie powiedziałbym że z sezonu na sezon coraz gorzej bo w pierwszym sezonie fabuła opierała się głównie na walce ze złoczyńcą tygodnia. Teraz po latach odpaliłem sezon 4 i fabuła jest ciągła. Pojawił się nawet odcinek dokładnie pokazujący co skłoniło złoczyńcę do transformacji w niego. Pojawiają się wątki człowieka który torturuje innych ludzi. Oczywiście nie jest to dalej serial wysokich lotów ale jest dużo lepszy niż był na początku. Mniej naiwny i z lepszymi efektami.

Sartax

W realu ogólnie nie mam nic przeciwko. Jeden na tysiąc się urodzi inny i ok, ale w zarówno w Supergirl jak i w wielu obecnych serialach jest to tak pokazane,że bycie gejem, lesbijką czy trans jest zupełnie normalne, oczywiste i co druga osoba to na pewno inna. Mało tego oglądałem serial kryminalny, gdzie główny bohater jest gejem i wspólnie z mężem chce adoptować dziecko i ok ale pokazano to tak, jakby to cały system adopcyjny, wszyscy ludzie wokół byli źli :D Normalnie wielkie zdziwienie, że dwóch facetów się kocha to chcą dziecko adoptować. Tym się powinien zająć PIS a nie aborcją dzieci z wadami :D Pedofilią się nie mogą uporać przez dziesięciolecia a biorą się za aborcję. Kościoła bronić a kobiety skazać na cierpienie rodzenia martwych płodów to jest świat obecny. Dlatego tak lubię seriale sci-fi :D Bo wiem,że oglądam coś co się nie zdarzy.

Sartax

Dokładnie to samo odczucie mam. Poprawność polityczna na netfliksie ociera do granic absurdu. Odnosi to odwrotny skutek do zamierzonego. Nie mogłam już patrzeć na miłosne dylematy siostry Kary. I wystarczy skrytykować te wątki, żeby zaraz zostać okrzykniętym homofobem. Niedawno skończyłam Arrowa i chociaż jestem kobietą i bliska mi jest walka o prawa kobiet, to jednak tak skrajny feminizm to nawet mnie raził. bardzo ciekawa postać Leny Luthor, jedna z lepszych. Ona ratuje ten serial.

Toronto_City

Wystarczy że serial kończy się jej lesbijskim ślubem. Śniąca to niby transeksualistka co na samą myśl ociera mnie o dreszcze, tu nie walczą o żadne prawa kobiet tylko o naduprawnienie skrajnego odsetka ludzkości. Robi się z mężczyzn jakiś troglodytów gdzie oni sami nimi są. Geje i Lesbijki chcieliby siebie widzieć jako reprezentanci wartości ale żadko się zdarza jednak by byli z sobą w stałych związkach bo lubią się zdradzać, stąd też w ich środowisku jest duża ilość zakażeń wirusa HiV. Nie ma w tym serialu ani jednej pary hetero i to mi wystarczy by zamknąć dyskusję co ten serial ma pokazywać.

Sartax

10 procent społeczeństwa to homoseksualiści, a pozostali to bi i hetero

conneryfan

10% powiadasz hahahah to u mnie przykładowo w pracy na pracujące 20 osób powinno być 2 homo , weźcie już się nie ośmieszajcie

Tibn

Może są tylko ci nie powiedzą w twarz, jakby nie było takie osoby istnieją, trans to też nie takie rzadkie zajwisko ale w tym serialu było tego zbyt wiele.

ChubakaCieLubi

ale nie 10% społeczności

Tibn

W metropoliach jest tego od groma co ciekawe kiedyś poznałem rasistowskiego transua co było dla mnie ciekawym zaskoczeniem nijak jego podejście miało się do tego co chciano by pokazać w obecnych filmach nie dość że wierzył w duchy to jeszcze nie tolerował innych kultur oczywiście był transem i za lgbt.