Sygnał

Das Signal
2024
6,0 2,8 tys. ocen
6,0 10 1 2800
Sygnał
powrót do forum serialu Sygnał

Obejrzałam. Podobało się Tylko i aż na 6. Nawet trochę mnie wciągnęło. Nigdy jednak nie zrozumiem, jak można z własnej woli skazać swoje dziecko na bycie półsierotą. I nie ważne, czy idzie się w Himalaje, czy leci w kosmos. Chcesz szaleć? Rozwijać pasje? Tworzyć nowy świat? Ok, ale nie zakładaj wtedy rodziny. Albo chociaż nie miej dzieci. Masz dzieci? Zapomnij o kosmosie, a na realizację mniej wymagajacej pasji po prostu musisz poczekać. Lot w kosmos to nie wypadek samochodowy. To samodzielnie podjęta decyzja. Wiecej…. Tego typu decyzje, to egoizm.
Dlatego prawie przez cały czas miałam z tyłu głowy: Co za matka. I żal mi było tej dziewczynki.

ocenił(a) serial na 5
gosiek0904

Achtung! Matkie polkie

gosiek0904

Dawno dawno temu czytałem artykuł o kosmonautach i była wzmianka, że albo to jest wymóg, albo może tylko preferencja, NASA woli wysyłać w kosmos ludzi mających rodzinę. Chyba chodziło o to że czują się pewniej wysłać kogoś, kto może przebywać z tymi samymi osobami przez kilka miesięcy i nie oszaleć.
Chociaż tutaj to chyba był prywatny lot. No to pewnie rodzina jest po to żeby serial się kręcił. Znajomych by nie obchodziło tak bardzo co się tam stało.