PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60357
7,6 15 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Wg Suttera oprócz starych niedokończonych wątków z 5 serii pojawia się nowe.
Ale od początku:
- Jax będzie sie starał uwolnić Tarę od oskarżeń w/s śmierci Pameli Torric
- Lee Torric, ex US Marshal i brat zamordowanej wejdzie na krwawą ścieżke wojny z klubem i jak zapowiedział Sutter nie obędzie sie bez kolejnej tragedii - odejdzie kolejna bliska Jaxowi osoba (nie powiedział oczywiście kto)
-Clay nie złoży tanio głowy i zacznie bruździć Klubowi i Jaxowi zza krat

NOWE wątki:
- w mieście pojawi się niespodziewanie zupełnie nowy gang MC chcąc przejąć władzę, z którym Synowie wejdą w najkrwawszą w historii klubu wojnę i jak zapowiedział Sutter pociągnie to za sobą śmierć jednego z sojuszników Klubu ("to będzie apokalipsa" zapowiedział Sutter)
-pojawi się postać samego Galindo
-pojawi się postać nowego Agenta (instytucji pochodzenia nie zdradzono) który podobnie jak nieżyjaca Agentka Stahl będzie się starał nieczystymi metodami pogrążyć SAMCRO. Wiadomo na pewno że będzie to mężczyzna.

OMG - to będzie petarda. Kiedy wiadomo już że na pewni zgina 2 osoby będące blisko z Jaxem - członek Klubu i ktoś z zaprzyjaźnionego gangu.

Baks12

Ekchm, nie zapominajmy, że nadal mimo wielu próśb autorka nie podała źródła, więc jak dla mnie są to pierdoły wyssane z palca.

ocenił(a) serial na 10
naza

racja ale wywiazala sie i tak dosc ciekawa dyskusja ;p

ocenił(a) serial na 8
Baks12

Wejdźcie Tutaj: https://twitter.com/sutterink
Jest to oficjalny Twitter Kurt'a i odpowiada on tam często na pytania użytkowników . Lwia część wiąże się właśnie z przyszłością SoA.

Izabelka_filmweb

http://tvline.com/2013/05/10/sons-of-anarchy-season-6-cast-kim-dickens-madame/

ocenił(a) serial na 10
Izabelka_filmweb

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Z informacji o 6 sezonie za naciągany wątek uważam romans Tary z inna kobietą we więzieniu.Nie jestem w stanie podać źródła tej informacji i sama mam nadzieję że okaże się ona nieprawdziwa. Zapowiedziane przez autora tematu zgony i sytuacje jeszcze bardziej pogrąża klub,który z sezonu na sezon traci swoją siłę. Nie zdziwiłabym się, gdyby osobą bliską Jaxowi, która zginie była Gemma, w ramach odwetu Claya za zdradę, która bardzo go dotknęła, z drugiej strony to lubiana postać i nie wiem czy takie rozwiązanie byłoby słuszne. Moim zdaniem dni Unsera też są już policzone bo choroba się rozwija i w poprzednim sezonie był już w dramatycznym stanie. Być może odegra jeszcze jakąś bardzo ważną rolę w sprawach klubu i dopiero wtedy umrze. W tym sezonie DLA ODMIANY chciałabym zobaczyć jak klub rośnie w siłe, a nie giną kolejni członkowie a ich pozycja się osłabia, bo oni zawsze mieli jakieś kłopoty ;p

ocenił(a) serial na 8
Indis21

tez mam nadzieje ze plotki o tarze-lesbijce to bzdura:) czytalam o tym tylko raz, nie zostalo to potwierdzone na innych portalach, wiec jest nadzieja...:)

ocenił(a) serial na 7
rutaJolowicz

Czytalam wczoraj na 2 portalach, ze Tara ma miec lesbijska przygode, ktora jednak skonczy sie z jej wyjsciem z wiezienia.
Unsera bym jakos przezyla, ale nie nie nie, tylko nie zboczeniec i perwers Tig! Mogliby zabic Bobby´ego. Lepiej on niz Chibs.

I zgadzam sie z Indis 21, tez chcialabym zobaczyc jak klub rosnie w sile. Od 1. sezonu dostaja po tylko z kazdej strony. Gina najlepsi, ciagle im sie dostaje, z kazdej strony. Ledwo wyjda z jednego bagna, juz siedza w drugim. Ahh, fajnie byloby zobaczyc jak dla odmiany oni innym porzadnie kopia tylki :D

Po Gemmie bym nie plakala. Byla moja ulubiona postacia, ale w 5 sezonie tylko mi dzialala na nerwy. Mysle jednak, ze Jax jak sie dowie, ze brala udzial w smierci JT´a i wsypala Tare to jej nie zabije, bo bardzo dobrze zna swoja matke. Pewnie ja odsunie kompletnie od klubu i dzieciakow, bo wie, ze dla niej to gorsze niz smierc.

Wszyscy tak jezdza po Tarze, a moim zdaniem to tylko dzieki niej Jax nie stal sie taki jak Clay. Nie dziwi mnie, ze zostala z nim i nie wyjechala. Kocha go poprostu i jej postac zaczela rozwijac sie w fajnym kierunku. Mogla byc 2. Gemma a teraz jakos tak wszystko pomieszali. Czytalam wczoraj wywiad z Sutterem, w ktorym mowil, ze nic nie wiadomo o przyszlosci Tary i Jaxa razem, wszystko moze sie zdarzyc. Szkoda, lubilam ich razem.

ocenił(a) serial na 8
Vroni

jakos nie wyobrazam sobie, zeby jax rozstal sie z tara, tym bardziej ze ten zwiazek w duzym stopniu napedzal fabule. wystarczy przypomniec sobie jaki jax byl, zanim zaczal byc z tara - wydaje mi sie , ze bardzo zmienil sie, na korzysc oczywiscie. wczesniej wydawal mi sie byc takim gowniarzem, dojrzal dzieki tarze i synom. mam nadzieje ze nie bedzie rozstania, bo jak dla mnie serial straci.

ocenił(a) serial na 7
rutaJolowicz

Tez mam taka nadzieje. Denerwuje mnie Wendy i mam nadzieje, ze ukreca leb jej watkowi, ale mam dziwne przeczucie, ze jeszcze o francy uslyszymy.

ocenił(a) serial na 10
Vroni

Mnie też Wendy denerwuje, i to najbardziej ze wszystkich postaci. Związek Jaxa i Tary powinien przetrwać o ile Jax stanie po stronie żony w jej konflikcie z Gemmą. Zakładając że odsunie ją od siebie i dzieci, Gemma mogłaby zrobić coś głupiego...ale moim zdaniem nic śmiertelnego. Co do Tary i jej lesbijskiej przygody we więzieniu, mam nadzieję że scenarzyści nie zrobią z tego jakiegoś wielkiego, skomplikowanego związku, a najwyżej pokażą to w jednej czy dwóch scenach jako podkreślenie samotności bohaterki.

ocenił(a) serial na 7
Indis21

Gemma jest jak deinococcus, przetrwalaby pewnie nawet wojne atomowa. Ale mam nadzieje, ze Jax stanie po stronie Tary i trzepnie matke po lapach. Gdzies czytalam, ze z Wendy trzeba bedzie sie meczyc w 6 sezonie, mam nadzieje, ze to pogloski.

Taka dygresja co do sekretow w SoA: podejrzewam, ze w 6. sezonie wyjdzie w koncu na jaw udzial Clay´a i Gemmy w smierci JT´a. W tym serialu takie sekrety zawsze w koncu wychodza na jaw i uderzaja winowajcow z calej sily w gebe.

ocenił(a) serial na 8
Vroni

chyba jax nie ,,trzepnie matki po lapach", gdzies czytalam, ze jak tara bedzie w wiezieniu, to jax bedzie wyjatkowo blisko z matka - pewnie bedzie mu pomagac w opiece nad dziecmi. tez mam dosc watku z wendy, jakos denerwuje mnie to babsko

ocenił(a) serial na 10
rutaJolowicz

Musiałby być głupi żeby nie powiązać faktów i nie domyśleć się przez kogo zgarnęli Tarę. Nie jestem w stanie dokładnie sobie przypomnieć, bo od premiery ostatniego odcinka minęło trochę czasu, ale ona chyba dawała mu jakieś sygnały, że Gemma jej zagraża.
A po czymś takim Jax chyba nie odbudowałby więzi z Gemmą?

ocenił(a) serial na 7
Indis21

To zalezy. Sutter powiedzial w jakims wywiadzie, ze Jax czuje sie zdradzony przez Tare. Chciala zabrac dzieci i wyjechac, tego sie nie spodziewal- stad jego dosc "zimna" reakcja na jej aresztowanie. W sumie to chyba bylo mu na reke- nie musial od razu zajmowac sie problemem :)
W tym samym wywiadzie Sutter mowil o tym, ze Jax, mimo ze obiecywal Tarze wyjazd i odejscie z klubu, to nie byl w stanie tego dotrzymac. Wszystkie obietnice, jakie robil w tym kierunu musial zlamac. No i teraz jest w rozdarciu. Zawiodl jako maz i ojciec, ale jest dobrym prezydentem i w sumie w klubie czego sie nie chwyci to mu wychodzi:) Wiec teraz jest w rozdarciu i musi zdecdowac, co dalej. Moze poprostu powinien robic to, w czym jest dobry :D

ocenił(a) serial na 10
Vroni

Jax może faktycznie czuje się zdradzony przez Tarę ale ta decyzja była podyktowana głównie dobrem dzieci. To inteligentny facet, więc jedna rozmowa z żoną powinna załagodzić sprawę szczególnie, że poszła siedzieć bo zrobiła coś dla klubu i na pewno się będzie o to obwiniał. Zresztą sam na końcu 4 sezonu powiedział jej, żeby wyjechała a ona została przy nim. To i wszystko co do tej pory przeżyli nie powinno spowodować, że nagle się od niej odwróci. Myślę, że za wszelką cenę będzie chciał ją wyciągnąć. Niestety to wszytko zależy od decyzji Suttera a on od jakiegoś czasu "znęca" się nad Tarą.
A Gemma no cóż, "keep your friends close and your enemies closer". Jax jej potrzebuje ale na jak długo to się okaże. Sprawa współudziału Gemmy w morderstwie JT musi wyjść, Tara czytała listy jeśli pomyśli, że Gemma ją sypnęła może to jakoś wykorzystać. Ciekawe czy ma gdzieś jeszcze kpie listów które obciążały Gemme. Może w tej skrytce, którą ma na swoje nazwisko z pokaźną ilością gotówki. Byłoby zabawnie jakby je zatrzymała.

Izabelka_filmweb

"jak zapowiedział Sutter pociągnie to za sobą śmierć jednego z sojuszników Klubu" (...)
"Kiedy wiadomo już że na pewni zgina 2 osoby będące blisko z Jaxem - członek Klubu i ktoś z zaprzyjaźnionego gangu."

Sojusznik klubu to nie to samo co "ktos z zaprzyjaznionego gangu" wiec moze sie zdecyduj.
Ja stawiam ze zginie Tig i Unser.

ocenił(a) serial na 8
Izabelka_filmweb

Plotki zdają się potwierdzać- Hatak pisze o dwóch nowych nabytkach: "C. Thomas Howell wcieli się we Franka Eagana, agenta ATF o wątpliwej lojalności, natomiast Steve Howey wcieli się w Hopper, twardego członka klubu z północnego Vegas, który staje na drodze SAMCRO."

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Ogólnie dla mnie Sons of Anarchy to najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał,wiec...Podsumowując ogromnie żałuje śmierci Opiego'o.Osobiście uważam,ze to była najlepsza postać.ale niestety,ze względu na sytuacje rodzinną jaką miał,poświęcił się(każdy fan wie o co chodzi).Szoda chłopa,bo był dla mnie najlepszą postacią,oczywiście po za Jaxem.Jeszcze do 6 sezonu trochę czasu nam zostało...