Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 61 tys. ocen
8,1 10 1 60859
8,0 11 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Jestem właśnie w połowie 4 sezonu. Ale za cholerę nie rozumiem ostatniego odcinka 3 serii.
Może mi ktoś wyjaśnić parę rzeczy?

- SOA ucieka przed Ruskimi. ATF blokuje drogę chcąc zabrać im Jimmiego. Nagle okazuje się,
że Sons zostawiają furgonetkę i omijają blokadę na motocyklach, a ATF przepuszcza ich jak
gdyby nigdy nic. WTF? Jax wraca do warsztatu, za nim wparowuje ATF. Stahl ujawnia jej układ z
Jaxem. Wszyscy rzucają się na niego drąc się, że jest kapusiem. Na koniec po sygnale od
świeżaków wszyscy w furgonetce policyjnej zaczynają się śmiać.

Jeżeli dobrze rozumiem, Jax powiedział wcześniej wszystkim, że współpracował ze Stahl. Wtedy
zaplanowali akcję zabicia Stahl i Jimmiego. Natomiast wyzwanie Jaxa od kapusiów w warsztacie
było tylko ściemą, żeby ATF nie miało podejrzeń? I to wszystko wydarzyło się poza oczami widza?

ocenił(a) serial na 10
stjepan

Uważam, że Jax nie miał innego wyjścia (lub wcześniej to zaplanował) Stahl działała im na nerwy. Wobec tego udawanie Rat`a + "sprzedanie Sons`ów" = złapanie Stahl i zemsta Opie`go. Sądzę, że to wszystko było zbyt dobrze zaplanowane na JEDNĄ osobę, żeby ATF się nie zorientowało, wobec tego działali wszyscy ;D I myślę, że NIKT się takiego zakończenia nie spodziewał, ale każdy jest szczęśliwy ;) PS. Wszystko przed Tobą ;) Udanego oglądania ;)

ocenił(a) serial na 8
stjepan

Tak, wszyscy Synowie wiedzieli o tym planie, zresztą było to chyba wyjaśnione w liście Jaxa do Gemmy.

Madoq

Zgadzam się, wszystko jest w liście. Jax wyjaśnia tam przecież, że cała ta akcja została przegłosowana w klubie, a on sam nigdy by nie zdradził SoA. To wszystko, rzekomy układ z federalną i zgrywanie zdrajcy klubu, było zaplanowane i przygotowane za zgodą wszystkich członków Samcro.