PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10025008}

Szōgun

Shōgun
2024
7,8 36 tys. ocen
7,8 10 1 36064
7,5 18 krytyków
Szōgun
powrót do forum serialu Szōgun

Cześć,

Nie bardzo rozumiem zachwycanie się tym serialem. Ogólnie serial jest mega nudny.
Nastawiłem się pozytywnie do oglądania serialu, gdyż lubię taką tematykę i realia Japoni itp., ale kompletnie się zwiodłem. Dwa ostatnie odcinki oglądane już na musie, aby tylko skończyć.
Cały poziom serialu to przegadana nuda i aż nie wiem po co d otej całej nudy wtrącać tak brutalne ułami scen z flakami itp. Jaki to ma sens jak reszta jest taka infantylna.
Ten serial to ogólny dramat.

ocenił(a) serial na 5
JaRoPiO

Heh nie przeczytałem Twojej opinii przed napisaniem swojej, a praktycznie to samo napisałem.

ocenił(a) serial na 7
JaRoPiO

"Reszta jest taka infantylna" - i od razu widać, że nawet nie próbowałeś zrozumieć przedstawionej w serialu japońskiej kultury.

Sol89

ale wiesz o tym że to już były ostatnie odcinki serialu i wcześniej tej brutalności nie pokazywali ,a sytuacja podobna już wcześniej wystąpiła - dlatego to było głupie w jaki sposób to pokazali

JaRoPiO

ja tez ostatnie odcinki obejrzałem na przymusie ,a jak zginęła tłumaczka to już w ogóle nie chciało się tego oglądać , do siódmego odcinka było dość dobrze ale potem się pogubili i za bardzo namieszali w tym całym spisku