Nie chciałabym psuć oglądania, bo ta sprawa jest bardziej skomplikowana. Ale skoro zapytałaś to znaczy że chcesz wiedzieć :D Dlatego nie czuję się winna że ci to mówię ;-) Może być to długi wywód, więc ostrzegam. Jest tu trochę do wyjaśnienia.
No więc, tak jak pisałam, sprawa jest bardziej skomplikowana. Przede wszystkim Donald nie jest ich ojcem. Kiedyś zastanawiałam się, może ich adoptował... Ale nie. W specjalnym, godzinnym odcinku 2 sezonu pt. "Bionic Showdown", którego jeszcze nie było w Polsce, zostaje wyjaśnionych wiele spraw. Także po części pochodzenie Adama, Bree i Chase'a. No więc zacznę od tego, że Donald ma złego młodszego brata Douglasa, który kiedyś razem z nim prowadził Davenport Industrise (nie wiem czy to się tak pisze). Wspólnie wynaleźli biochipy, które miały być wszczepiane robotom. Chipy nie były z założenia przeznaczone dla ludzi, gdyż ludzki układ nerwowy nie był do nich dostosowany, jednak Douglas ubzdurał sobie że to się może udać. Donald nie zgodził się z jego inwencją, tak więc Dougie za jego plecami dał bionikę trójce dzieciaków. Nie było jednak powiedziane czy są to dzieci Douglasa czy kogoś innego (jednak na 100 % nie Donalda). Nazwani zostali po prostu projekt A, projekt B, projekt C (Tak, tak ich późniejsze imiona wzięły się od tych liter: Adam, Bree i Chase). Na domiar złego Douglas chciał ich użyć w złych celach. Gdy Donek się o tym dowiedział, wkurzył się, wywalił Douglasa i uciekł z dzieciakami żeby je chronić. Douglasa jednak ścigało FBI, więc upozorował swoją śmierć. Wszyscy byli przekonani że nie żyje, nawet Donald. Wychował dzieci, jednak nie były one idealne. Miały różne dysfunkcje, które były powiązane właśnie z chipami, gdyż jak wspomniałam nie były one przeznaczone dla ludzi. Tak więc na przykład Chase ma nadwrażliwy słuch. Czuje ból gdy słyszy głośne dźwięki. Dzieciaki muszą non stop panować nad emocjami żeby się nie zdradzić z super mocami. I to są właśnie takie ich słabości. Donald poza tym nie wie wszystkiego o ich super mocach. Nie wie na przykład jakie mają utajone zdolności i kiedy się pojawią. Część z nich już została odkryta, ale wiadome jest to, że mają więcej niż jedną. Co do Douglasa, pojawia się pierwszy raz w odcinku "Leoś kontra zło". Tak, to ten facet na końcu i "ojciec" Marcusa. Napisałam ojciec w cudzysłowie, bo oto nadchodzi kolejny szok. Douglas nie jest ojcem Marcusa, tylko jego twórcą. Chłopak nie jest nawet człowiekiem. Jest androidem. Został obdarzony wszystkimi super mocami Adama, Bree i Chase'a, a także wieloma innymi. Został stworzony po to by sprowadzić Adaśka, Bree i Chase'a Douglasowi. Ten chciał ponownie wykorzystać ich do złych celów. Niby miał Marcusa, ale okazało się że androidy się w jakiś sposób "wypalają" i chłopak nie dożyje 16 lat (Sam Marcus nie wiedział że jest androidem). W "Bionic Showdown" Douglas i Marcus porywają Donka by zwabić A,B i Ch. I własnie w tym odcinku dzieciaki dowiadują się że ich prawdziwym ojcem jest Dougie. Leo będzie próbował ich uratować z pomocą Edka. Za pierwszym razem przeszkodzi mu Marcus (Adam, Bree, Chase i Donald będą nawet mysleć że Leoś nie żyje), jednak za drugim razem Leo wparował do kryjówki Dougiego i Marcusa w egzoszkieletonie. Gdy Marcus ponownie bedzie chciał go zabić, ujawni się utajona moc Adaśka wybuch energii. Uruchamia w ten sposób alarm i sprawia że kanciapa Dougiego i Marcusa zaczyna się zawalać. Douglas się zmywa i zostawia Marcusa na śmierć. Chłopak zostaje zgnieciony przez sufit (nie wiadomo jednak czy zginął czy nie). Adamowi, Bree, Chase'owi, Donkowi i Leo udaje się uciec. Donald przeprasza ich za kłamstwa, jednak dzieciaki nie mają mu tego za złe i mówią że to kim są zawdzięczają jemu, że to on jest ich ojcem bo ich wychował i chronił. Nawet później, gdy Douglas powraca w odcinku "Lawina" i próbuje namówić Chase'a by przeszedł na jego stronę, chłopak okazuje lojalność rodzinie i Donaldowi. Mimo że z początku udaje że jest po jego stronie, na koniec okazuje się że to był podstęp ze strony Chase'a i pułapka na Douglasa. Mówi wtedy do niego coś takiego: "Czy ty naprawdę sądziłeś, że zdradziłbym swoją rodzinę i przyłączył się do ciebie?" Tak więc myślę, że dla szczurków nie ma znaczenia, kto ich stworzył. I tak będą uważać Donka za ojca ;-)
Przepraszam za długi wywód :D
Ahh nie ma za co ;-) Oglądam na bieżąco, więc w razie jakichkolwiek wątpliwości pytaj śmiało :D
marcus powroci w odcinku z giselle pod koniec drugiego odcinka Bionic Action Heroes bo giselle znajdzie jego reke w domu douglasa pod gruzami i stwierdzi , ze go odbuduje by walczyl z adamem , bree i chasem , kiedy beda nowe odcinki od 83 do 100 iles na disney xd u nas ?
właściwie to serial ma 98 odcinków, ale według mnie nowe z pięć czy sześć nowych odcinków będą jeszcze w tym roku, a reszta w 2016
Na razie sezon 2 się dobrze rozwija może vadera nie zepsują kiedy bedą odcinki szczurów 4 sezonu nowe od 88 do 98 w tym czy w następnym roku bedą te odcinki w tv w?