PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112924}

Szczury wodne

Water Rats
1996 - 2001
6,5 261  ocen
6,5 10 1 261
Szczury wodne
powrót do forum serialu Szczury wodne

Uwielbiam Water Rats, a dokładniej mówiąc pierwsze 4 sezony. Po odejściu Catherine McClements z serialu (śmierć Rachel) serial przestał mnie interesować.

cora5

Po części się zgadzam,ale tak naprawdę dla mnie pierwszy sezon był najlepszy.Zabójstwo brata Franka Holloway'a,nieoczekiwany zwrot akcji w tej sprawie plus trójkąt miłosny Frank-Goldie-Knocker.Świetna rola Petera Mochrie.Potem już to nie było to.Należy uznać za plus dla tego serialu podjęcie wątków homoseksualnych,jak również przedstawienie pracy policjantów wodnych w niespotykanym świetle do tej pory.
W swoim czasie serial ten zrobił na mnie pozytywne wrażenie-posiadał swój styl,odmienność.Jeden z lepszych seriali lat 90'.
Jak widać Australia to nie tylko Powrót do Edenu(1985)i świetni aktorzy/ki zagospodarowywani przez Hollywood,ale też niezłe seriale.Jakaż szkoda,iż tak mało produkcji dochodzi do polskich tv.

roberto97

bardzo fajny i przyjemny serial:) szkoda, że nie ma go wydanego na dvd w Polsce, hmm nie można nigdzie go znaleść:( ale ja tu troszke z innej beczki, bo skoro ten temat świeży..... więc poszukuje motywu muzycznego jak Goldie zabija Knocker'a ( czyli zabójce brata Franka) , potem ten motyw sie kilakrotnie powtarza np jak Goldie wraca po tym po przerwie jak nie może strzelić do pędzącego samochodu i Frank sie na nią rzuca i osłania i chyba jak chodziła do policyjnego psychologa. Co prawda ktoś tu życzliwy napisał kiedyś że to Cathi Odgen.... ale ja nie jestem pewna????? może ktoś pomóc:)