nagrywa może ktoś Szkołe złamanych serc albo ma linki ?
potrzebne mi będą odcinki z tego tygodnia bo nie mam możliwości nagrania ani obejrzenia...
W najgorszym razie zostaną Ci powtórki tych odcinków w wakacje.
Ja niestety nie mogę pomóc. :P
ja niestety też nie pomogę, video jak na złość się popsuło, a dzisiaj oglądałam ostatni raz, bo od jutra mam zajęcia od rana na uczelni;( więc również przyłączam się do prośby o linki jeśli ktoś nagra;)
A próbował ktoś napisać do TVP o tym żeby emitowali w innych godzinach lub wydali kilka płyt z odcinkami?
Z tego co tu kiedyś ktoś pisał, to już ktoś się kontaktował z TVP1 z prośbą o wydanie na dvd szkoły złamanych serc ale TVP1 odmówiła.
Racja, moja znajoma też pisała z podobną prośbą jednak było to ok. rok temu.
Nie wiem, czy mogli zmienić zdanie.. może gdyby napisało do nich kilkadziesiąt osób ulegliby? ; D
Myślę że TVP1 patrzy na to czy im się opłaca wogóle tego podjąć - bo w wydanie dvd muszą włożyć kasę a jak wiadomo nie zrobią tego jeżeli im się to nie zwróci z procentem.
Tak samo jest z kimś kto chce nagrać swoją płyte - żaden producent się nie podejmie wydania jeżeli stwierdzi że jest to nieopłacalne i nie będzie z tego kasy
znasz moze email do tvp bo ja nie umiem znalesc, a chcialabym napisac? Np
fajnie byloby gdyby puscili w weekendy bo w srodku tygodnia to bez sensu,
np o godz 10/11.Mysle ze jakby wiecej osob napisalo to moze by wieksza
uwage na to zwrocili!
dzięki za odzew...
ja ktoś będzie coś miał to proszę o info :)
jak sam znajdę też dam znać...
sam pisałem to tvp z 2 lata temu, ale oni są nieugięci na jakiekolwiek sugestie....
No ja w sumie się im nie dziwię bo postaw się na ich miejscu że ten byznes może nie wypalić i mogą wyrzucić kase w błoto.
No ja też bym chciał mieć wszystkie odcinki na dvd ale postaw się na ich miejscu.
Odpowiedź przysłana przez TVP na pytanie o możliwość wydania odcinków na DVD:
"Witamy
Niestety bardzo nam przykro, ale produkcji zagranicznych nie możemy wydawać na DVD. Są one objęte umową licencyjną bez prawa ich wydawania przez telewizję.
Pozdrawiamy"
A na pytanie znajomego o możliwość puszczenia serialu od początku w wakacje lub weekendy! odpowiedzieli:
"Witam
Przekażemy taką prośbę redakcji, jednak dzisiaj nie możemy nic obiecać.
Pozdrawiamy"
Zasypmy ich więc takimi prośbami xd
To może nie do TVP1 a np. zgłosić się do tych co wydawała "Z archiwum X" na dvd co 2 tygodnie ale akurat nie wiem kto to wydawał
Trzeba będzie poszukać.
Jednak i z tym może być problem, bo "Z archiwum X" leciało na innej stacji, która może posiadać inną umowę o wydania dvd i posiadanie lub całkowicie wykupił prawa licencjackie dla kraju/stacji i rozpowszechniania.
Poza tym "zax" było o wiele bardziej popularne i zapłacenie za umowę licencyjną lepiej opłacalne dla wydawcy. Możne właśnie dlatego się pokusił
I to może być wyjście, narazie spróbujmy zawalić ich prośbą o emisje kto bedzie mógł to będzie nagrywał na vhs albo Dvd. Potem będziemy się starać o wydanie na płytach.
Opcji do działania jest wiele. Można też napisać np. do "Tv Okey!" które wydaje co tydzień wraz ze swoim czasopismem płyty DVD ze starymi zagranicznymi serialami (ostatnio to był chyba "Świat według Bundych").
Problem w tym, że HBH jest adresowane głównie do młodzieży, więc raczej nie znajdzie rzeszy zainteresowanych wśród dorosłych widzów.
Silne argumenty, to przede wszystkim
Trzeba napisać właśnie do tych, którzy wydali już jakieś zagraniczne seriale i podać przekonujące argumenty..
Najlepszym rozwiązaniem byłby dekoder 'n' ale niestety umowa skończyła nam się w grudniu