po ostatnim odcinku Walking Dead był zwiastun tego i mnie zainteresował, może być ciekawie.
Dokładnie, AMC to jest dla mnie od długiego czasu znak dobrej telewizji, prócz wymienionych dwóch jest jeszcze przecież Mad Men i było The Killing. Nie mają tylu premier co stacje jak NBC, co oznacza, że na antenę nie trafiają żadne krapiszcze, a wyselekcjonowane, dobre seriale. Myślę, że jeśli chodzi o Turn nie ma co się obawiać o jakość serialu, ta na pewno będzie wysoka, trzeba tylko liczyć na to, że ratingi będą na tyle wysokie, że nie wycofają się z niego po pierwszym sezonie. Premierę obejrzało 2.1 mln widzów, co moim zdaniem jest dobrym wynikiem biorąc pod uwagę, że w tym samym czasie premierę miał 4. sezon Gry o Tron.
Serial da się oglądać, ale niestety te intrygi są trochę zbyt rozwlekłe i zawiłe jak dla przeciętnego jankeskiego telewidza. Przez to obawiam się czy wyjdzie w ogóle 2 sezon. Wprawdzie to serial o historii USA, więc może zmęczą dwa sezony.
Wykreowane postaci jakoś nie przywiązują do siebie. Są póki co przerysowane. Zwłaszcza młody dragon srający dobrem i prawością. Jednak ciężko zagrać pozytywnego bohatera tak by nie denerwował/nie zanudzał.