PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654205}

Szpiedzy w Warszawie

The Spies of Warsaw
2012 - 2013
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2780
Szpiedzy w Warszawie
powrót do forum serialu Szpiedzy w Warszawie

trudno bedzie z perspektywy polaka zachwycic sie ta produkcja, pomijajac juz dubing.Jak znam zycie to serial , bedzie uogolnial fakty historyczne albo bedzie "subiektywnie,brytyjski". Z nowych produkcji uwielbiam"Czas Honoru" , polskie twarze, polski jezyk , polska magia prawdziwych ludzi i pieknej warszawy:) Mam nadzieje mylic sie odnosnie "SZwW" ,w innym przypadku w imieniu polski podziemnej skarze ta produkcje na smierc!:)

ocenił(a) serial na 3
stjopan82

''Czepialscy'' mają wiele zarzutów pod adresem CzH, ale jak dla mnie jest o wiele ciekawszym serialem od Szpiegów. Niby jeszcze 3 odcinki przed nami, ale ten pierwszy, który powinien być najciekawszy, żeby przyciągnąć widza, raczej nie zachwyca.

ocenił(a) serial na 5
Azzurro

trudno sie z Toba nie zgodzic, narazie jet ckowicie bez klimatu, odrobine przynudzajacy. Odnosnie CzH , to jasne ze nie jest produkcja idealna i kilka motywow moznaby usunac , aczkolwiek uwazam ze jest bardzo wciagajacy.

stjopan82

też tak pomyślałam, Czas honoru to moim zdaniem najlepszy współcześnie zrealizowany polski serial, pomijając dubbing pierwszy odcinek nie był dobry, nie zaciekawił i nie dałam rady dotrwać do samego końca, a byłam nastawiona na dobry, interesujący serial

ocenił(a) serial na 5
efka__

SZww wydaje sie tak dynamiczny i pelen akcji , jak Brytyjczycy w pierwszych tygodniach wojny:)

ocenił(a) serial na 4
stjopan82

I to jest najtrafniejsza ocena tego czegos:)

ocenił(a) serial na 5
stjopan82

po drugim odcinku ciagle podtrzymuje zdanie, nudny i nie rokuje...

stjopan82

angielska flegma :P

ocenił(a) serial na 7
RoBeRt_109

A dla mnie ten serial lepszy i ciekawszy niż CZH.
Szkoda że tak rozwlekli wątek miłosny ale chyba nie da się zrobić nawet mini serialu bez tego:D.

ocenił(a) serial na 4
WOLVERINE55

Proszę Cię napisz cóż takiego wg Ciebie jest w szpiegach lepszego i ciekawszego niz w CZH.Dla mnie ten serialik jest nudny,nudny i jeszcze raz nudny.Nie przypuszczałam,że ktoś potrafi tak zmarnować temat,którego chyba nie da się zepsuć.

ocenił(a) serial na 7
sylwiak32

Osobiście wolę seriale/filmy o szpiegach i choćby dla tego mi się bardziej podoba, Czas Honoru też miał lepsze momenty.
No może trochę przesadziłem z tym że lepszy ale ogólnie mi się podoba to tylko 4 odcinki więc raczej ciężko się przesadnie znudzić/wciągnąć...

ocenił(a) serial na 5
sylwiak32

dokladnie! temat wojny, daje tyle mozliwosci i jest takim polem do popisu (oczywiscie nie mowie o konfabulacji), ze wydawaloby sie niemozliwym tego zepsuc, a jednak..... CzH jest o wiele bardziej autentyczny , blizszy prawdziwym dylematom i wyborom ludzi z tamtego okresu, o wiele bardziej przemawia.

ocenił(a) serial na 5
sylwiak32

pomijam juz fakt, ze z pelnym przekonaniem, wrazie potrzeby czy jutro czy wtedy, tez bylbym Wladkiem, Bronkiem,Jankiem.....;)

stjopan82

tak tak , oczywiscie takich mocnych tylko w gebie patriotow jest ostatnio coraz wiecej ...

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

po czym wnosisz ,ze tylko w gebie?!

stjopan82

Po tym wnoszę ,że nigdy nie znalazłeś się w takiej sytuacji , nie żyjesz w okupowanej przez hitlerowców Polsce i nie możesz z całą pewnością stwierdzic : tak w razie potrzeby oddałbym życie za ojczyznę. Trochę pokory człowieku, bo byc może zdarzy się kiedyś tak ,że życie zweryfikuje złożone przez ciebie deklaracje.

stjopan82

"Czas honoru " zaś z całą pewnością nie jest najwybitniejszym serialem w historii polskiej telewizji i jeśli ktoś tak twierdzi to znaczy że mało w życiu widział.

Hadrian1988

twierdzi inaczej *

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

widze ,ze czytanie ze zrozumieniem to nie jest twoja najmocniejsza strona, wcale nie napisalem ,ze jest najlepsza polska produkcja tylko najlepsza z nowych....... Odnosnie odwagi i poswiecenia nie bede sie spieral, w pewnym wieku czlowiek juz zna swoj charakter i pewne rzeczy moze stwierdzic, jak dorosniesz to moze tez bedziesz mial juz zdanie o samym sobie....

stjopan82

"Odnosnie odwagi i poswiecenia nie bede sie spieral, w pewnym wieku czlowiek juz zna swoj charakter i pewne rzeczy moze stwierdzic, jak dorosniesz to moze tez bedziesz mial juz zdanie o samym sobie.... "

Takie bajki to sobie możesz swoim dzieciom wciskac o ile je masz ...

stjopan82

"ze jest najlepsza polska produkcja tylko najlepsza z nowych.....

Tylko jeśli chodzi o tematykę wojenną ale to dlatego ,że w polskiej telewizji " Czas honoru " nie ma praktycznie żadnej konkurencji w postaci podobnych produkcji. Dlatego też wszyscy uważają ten tasiemiec za wybitny.

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

to nakrec ,zrob lepszy i przestam syczec dzieciaku.....

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

poza tym , jezeli juz cos krytykujesz to zdabadz sie na konstruktywne argumenty a nie rzucasz jakies frazesy jak jakis glab! Nie twierdze, ze czh to jakies super dzielo historyczne, przyznalem przeciez ,ze niektore watki byly w serialu niepotrzebne albo za bardzo rozwijane ale mimo wszystko serial i tak jest o wiele bardziej ogladalny i blizszy prawdy jak ten nudny gniot SzwW.... Rozumiem ,ze zdanie innych bardzo uprzyksza twojemu ,jedynie slusznemu ego?

stjopan82

Chcesz argumentów pajacyku proszę bardzo :
- fatalnie dobrani główni aktorzy
- scenografia wołająca o pomstę do nieba ( wszystko wygląda jak plan zdjęciowy)
- w większości papierowe jednowymiarowe postacie
- sceny potyczek cichociemnych z niemcami przypominają inscenizacje z programów Wołoszańskiego
- główni bohaterowie bardziej przypominają super-herosów niż ludzi z krwi i kości
- pod względem wizualnym bardzo przeciętnie (zdjęcia,montaż)

Jedyny plus tego serialu jest taki ,że parę gimbusów dowie się o istnieniu cichociemnych.

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

dobra dobra , juz sie nie podniecaj pryszczaty onanisto, olewam cie!

stjopan82

Odzywka na poziomie gów:na ... Na drugi raz nie zakładaj tematu błaźnie jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

idz wylewaj swoje frustracje gdzie indziej albo znajdz sobie dziewczyne zalosny typie, zauwazylem ze duzo zycia tracisz przed komputerem, pewnie z powodu twojego okrutnie brzydkiego ryja nie masz innego wyjscia i probujesz zaistniec jedynie w sieci.... W realnym zyciu ,zamiatam takimi jak ty....

stjopan82

W realnym życiu to ty mi możesz co najwyżej chodnik przed domem pozamiatac flimonie :)

stjopan82

":codziennie dziekuje Bogu za to , ze pomimo tego , ze jestem głupi to stąpam cały i zdrowy po tej ziemi,"

Chociaż raz coś prawdziwego na swój temat napisałeś flimonie :)

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

idz szukaj posluchu gdzie indziej internetowy twardzielu...

stjopan82

Ja w przeciwieństwie do ciebie nie muszę się w ten sposób dowartościowywać filmonie. Skoro oboje jednomyślnie zgadzamy się co do tego ,że jesteś głupi może zakończymy ten spór ?? :) :)

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

...."stupid is who stupid does"

stjopan82

Tak to zrozumiałe ,że postać forresta gumpa jest ci bliska :)

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

jestes inwalida przykutym do wozka i internet to twoja jedyna rozrywka? wyjasnij mi to bo nie rozumiem....

stjopan82

O to samo mogę ciebie zapytac flimonie :)

ocenił(a) serial na 5
Hadrian1988

*zdobadz