trudno bedzie z perspektywy polaka zachwycic sie ta produkcja, pomijajac juz dubing.Jak znam zycie to serial , bedzie uogolnial fakty historyczne albo bedzie "subiektywnie,brytyjski". Z nowych produkcji uwielbiam"Czas Honoru" , polskie twarze, polski jezyk , polska magia prawdziwych ludzi i pieknej warszawy:) Mam nadzieje mylic sie odnosnie "SZwW" ,w innym przypadku w imieniu polski podziemnej skarze ta produkcje na smierc!:)
''Czepialscy'' mają wiele zarzutów pod adresem CzH, ale jak dla mnie jest o wiele ciekawszym serialem od Szpiegów. Niby jeszcze 3 odcinki przed nami, ale ten pierwszy, który powinien być najciekawszy, żeby przyciągnąć widza, raczej nie zachwyca.
trudno sie z Toba nie zgodzic, narazie jet ckowicie bez klimatu, odrobine przynudzajacy. Odnosnie CzH , to jasne ze nie jest produkcja idealna i kilka motywow moznaby usunac , aczkolwiek uwazam ze jest bardzo wciagajacy.
też tak pomyślałam, Czas honoru to moim zdaniem najlepszy współcześnie zrealizowany polski serial, pomijając dubbing pierwszy odcinek nie był dobry, nie zaciekawił i nie dałam rady dotrwać do samego końca, a byłam nastawiona na dobry, interesujący serial
SZww wydaje sie tak dynamiczny i pelen akcji , jak Brytyjczycy w pierwszych tygodniach wojny:)
A dla mnie ten serial lepszy i ciekawszy niż CZH.
Szkoda że tak rozwlekli wątek miłosny ale chyba nie da się zrobić nawet mini serialu bez tego:D.
Proszę Cię napisz cóż takiego wg Ciebie jest w szpiegach lepszego i ciekawszego niz w CZH.Dla mnie ten serialik jest nudny,nudny i jeszcze raz nudny.Nie przypuszczałam,że ktoś potrafi tak zmarnować temat,którego chyba nie da się zepsuć.
Osobiście wolę seriale/filmy o szpiegach i choćby dla tego mi się bardziej podoba, Czas Honoru też miał lepsze momenty.
No może trochę przesadziłem z tym że lepszy ale ogólnie mi się podoba to tylko 4 odcinki więc raczej ciężko się przesadnie znudzić/wciągnąć...
dokladnie! temat wojny, daje tyle mozliwosci i jest takim polem do popisu (oczywiscie nie mowie o konfabulacji), ze wydawaloby sie niemozliwym tego zepsuc, a jednak..... CzH jest o wiele bardziej autentyczny , blizszy prawdziwym dylematom i wyborom ludzi z tamtego okresu, o wiele bardziej przemawia.
pomijam juz fakt, ze z pelnym przekonaniem, wrazie potrzeby czy jutro czy wtedy, tez bylbym Wladkiem, Bronkiem,Jankiem.....;)
Po tym wnoszę ,że nigdy nie znalazłeś się w takiej sytuacji , nie żyjesz w okupowanej przez hitlerowców Polsce i nie możesz z całą pewnością stwierdzic : tak w razie potrzeby oddałbym życie za ojczyznę. Trochę pokory człowieku, bo byc może zdarzy się kiedyś tak ,że życie zweryfikuje złożone przez ciebie deklaracje.
"Czas honoru " zaś z całą pewnością nie jest najwybitniejszym serialem w historii polskiej telewizji i jeśli ktoś tak twierdzi to znaczy że mało w życiu widział.
widze ,ze czytanie ze zrozumieniem to nie jest twoja najmocniejsza strona, wcale nie napisalem ,ze jest najlepsza polska produkcja tylko najlepsza z nowych....... Odnosnie odwagi i poswiecenia nie bede sie spieral, w pewnym wieku czlowiek juz zna swoj charakter i pewne rzeczy moze stwierdzic, jak dorosniesz to moze tez bedziesz mial juz zdanie o samym sobie....
"Odnosnie odwagi i poswiecenia nie bede sie spieral, w pewnym wieku czlowiek juz zna swoj charakter i pewne rzeczy moze stwierdzic, jak dorosniesz to moze tez bedziesz mial juz zdanie o samym sobie.... "
Takie bajki to sobie możesz swoim dzieciom wciskac o ile je masz ...
"ze jest najlepsza polska produkcja tylko najlepsza z nowych.....
Tylko jeśli chodzi o tematykę wojenną ale to dlatego ,że w polskiej telewizji " Czas honoru " nie ma praktycznie żadnej konkurencji w postaci podobnych produkcji. Dlatego też wszyscy uważają ten tasiemiec za wybitny.
poza tym , jezeli juz cos krytykujesz to zdabadz sie na konstruktywne argumenty a nie rzucasz jakies frazesy jak jakis glab! Nie twierdze, ze czh to jakies super dzielo historyczne, przyznalem przeciez ,ze niektore watki byly w serialu niepotrzebne albo za bardzo rozwijane ale mimo wszystko serial i tak jest o wiele bardziej ogladalny i blizszy prawdy jak ten nudny gniot SzwW.... Rozumiem ,ze zdanie innych bardzo uprzyksza twojemu ,jedynie slusznemu ego?
Chcesz argumentów pajacyku proszę bardzo :
- fatalnie dobrani główni aktorzy
- scenografia wołająca o pomstę do nieba ( wszystko wygląda jak plan zdjęciowy)
- w większości papierowe jednowymiarowe postacie
- sceny potyczek cichociemnych z niemcami przypominają inscenizacje z programów Wołoszańskiego
- główni bohaterowie bardziej przypominają super-herosów niż ludzi z krwi i kości
- pod względem wizualnym bardzo przeciętnie (zdjęcia,montaż)
Jedyny plus tego serialu jest taki ,że parę gimbusów dowie się o istnieniu cichociemnych.
Odzywka na poziomie gów:na ... Na drugi raz nie zakładaj tematu błaźnie jeśli nie masz nic konkretnego do napisania.
idz wylewaj swoje frustracje gdzie indziej albo znajdz sobie dziewczyne zalosny typie, zauwazylem ze duzo zycia tracisz przed komputerem, pewnie z powodu twojego okrutnie brzydkiego ryja nie masz innego wyjscia i probujesz zaistniec jedynie w sieci.... W realnym zyciu ,zamiatam takimi jak ty....
":codziennie dziekuje Bogu za to , ze pomimo tego , ze jestem głupi to stąpam cały i zdrowy po tej ziemi,"
Chociaż raz coś prawdziwego na swój temat napisałeś flimonie :)
Ja w przeciwieństwie do ciebie nie muszę się w ten sposób dowartościowywać filmonie. Skoro oboje jednomyślnie zgadzamy się co do tego ,że jesteś głupi może zakończymy ten spór ?? :) :)
jestes inwalida przykutym do wozka i internet to twoja jedyna rozrywka? wyjasnij mi to bo nie rozumiem....