PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654205}

Szpiedzy w Warszawie

The Spies of Warsaw
2012 - 2013
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2780
Szpiedzy w Warszawie
powrót do forum serialu Szpiedzy w Warszawie

Ciekawe czy w serialu będzie pokazane jak angole wydymali nas podczas Powstania i po wojnie czy wyjaśnią ,że " Potraktowano nas gorzej niż satelitów Hitlera, gorzej niż
Włochy, Rumunię, Finlandię."
Odpowiem sobie sam - nie.
Pytanie nr dwa do tych co widzieli pierwszy odcinek - Czy serial ma szansę być mniej absurdalny i kupowaty od Czasu Honoru?

ocenił(a) serial na 6
goalie1

Czas Honoru był pro, przynajmniej nie mówili z zamkniętymi ustami.

goalie1

Chciałabym, żeby pokazali. Może w końcu wzięlibyśmy z nich przykład i zadbali o własną d.

ocenił(a) serial na 4
goalie1

Ciekawe jakby Hitler zaczął wojnę od ataku na Anglię,już to widzę jaj Polacy chcą oddawać życie za Anglię,każdy broni własnej du.py
2 jesli chodzi o Jalte to nie chcieli stawiać sprawy Polskiej na ostrzu noża,ryzykując problemy ze strony ZSRR

Ze słabym nikt sie nie liczy

bucak

Jak znam Polaków , to w tamtym czasie pewnie wywiązalibyśmy się z umowy. Jest też różnica między bronieniem własnej dupy ,a jawną zdradą i traktowaniem Polaków przez Angoli 2 sekundy po zakończeniu wojny jak psy. Najgorsze jest to ,że nasz Genialny Minister Spraw Zagranicznych obwinia publicznie dowódców Powstania za 250 tys wymordowanych ludzi. Do tej pory wydawało mi się ,że zrobili to Niemcy ale widać musiałem czytać tendencyjne książki.

ocenił(a) serial na 4
goalie1

A co dało to powstanie?Oprocz tego,ze zniszczono doszczętnie Warszawę i wymordowali tyle ludzi.

bucak

Stało się tak nie z winy powstańców ,a w wyniku a) całkowitej bierności zachodnich aliantów b) bierności rosjan ,którzy głośno nawoływali do Powstania (w jakim celu wiadomo) no i przede wszystkim z rozkazu hitlera. Cywile nie zginęli w wyniku działań wojennych ,a zostali wymordowani.Można równie dobrze powiedzieć ,że w ogóle trzeba było poddać Polskę od razu bo dzięki temu uratowałaby się masa ludzi. Najsmutniejsze jest to ,że nawet Polacy wiedzą o nim bardzo mało,nie znają szerszego kontekstu i warunków w jakich wybuchło. No ale jeśli nawet R. Sikorski ich nie zna lub nie chce znać bo przecież krew na rękach mają jego ukochani Anglicy to nie można oczekiwać ,że szybko się to zmieni. I najlepsze : za to kocham Polskę - na różnych forach czytałem recenzje Powstania 44 Davisa - goście z pisu :"to nie Polak ,nie ma prawa o tym pisac" ,typki z po "to polonofil idealizuje celowo powstanie". Sorry za te wynurzenia to przecież nie forum polityczno - historyczne.

ocenił(a) serial na 4
goalie1

Mozna było przewidzieć bierność zachodu i Rosjan.Bez sensu porywac sie na słońce z motyka.Nie mam pretensji do Anglików za 2 wojnę,jesli już to do Francjii

ocenił(a) serial na 7
goalie1

spoiler spoiler spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w napisach po zakończeniu filmu jest tylko info o tym że 800000 ludzi zostało zabitych i 90% warszawy zostało zniszczone. a wcześniej piszą tylko o złocie, które przez rumunię dotarło do paryżą (czy jakoś tak)