PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654205}

Szpiedzy w Warszawie

The Spies of Warsaw
2012 - 2013
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2780
Szpiedzy w Warszawie
powrót do forum serialu Szpiedzy w Warszawie

Mam takie wrażenie, że Pogranicze w ogniu o budzecie wielokrotnie mniejszym jest o wiele bardziej emocjonującym serialem niż szpiedzy w Warszawie... choć i tak cieszę się że takowy serial powstał bo w zalewie seriali pani tej no jak tam (co piszę scenariusze do wszystkich emów jak miłość) to jest to ciekawa pozycja! No i podzielam zdanie sporej grupy osób - ten dubbing odbiera trochę przyjemność oglądania...

ocenił(a) serial na 3
paawelass

"Ja bym wytłumaczyła użycie dubbingu w tym serialu w ten sposób. Zwróćcie uwagę na dialogi na tą ich "teatralność", w przekazie lektora nie brzmiały by tak wiarygodnie, przynajmniej w moim rozumieniu."

hiehiehieeee :))

ocenił(a) serial na 7
paawelass

Mnie naszło podobne porównanie ;) Póki, co Pogranicze górą chociaż dopiero widziałem pierwszy odcinek "Szpiegów" więc poczekajmy ;)

ocenił(a) serial na 3
piena

"Pogranicze..." to już klasyka serialu.
I choć niektóre zagrywki naszych wywiadowców/kontrwywiadowców mogły chwilami wywołać uśmiech , to coś się tam działo , było jakieś napięcie.
W "Szpiegach" nie zauważyłem nic godnego zaszczycenia wzrokiem czy słuchem.

ocenił(a) serial na 6
nightgale

no własnie... tak naprawdę dla mnie póki co to najciekawszą postać taką z krwi i kości choć chyba też nie do końca właściwei osadzoną w roku 1937 gra Mirosław Zbrojewicz a przecieżto postać 3 planowa... trochę ten serial mi przypomina dawny serial BBC Saga rodu Forsythów - podobny dubbing, powolna akcja a właściwie jej brak... liczę jednak że w kolejnych odcinkach będzie lepiej!

ocenił(a) serial na 3
paawelass

Akurat Zbrojewicza lubię i to chyba jedyna postać w tym serialu , która mi stosunkowo mało działa na nerwy.

nightgale

Ale były prawdziwe. Naprawdę np. w roku 1932 złamaliśmy „Enigmę” w Berlinie działał agent Sosnowski (filmowy Rosnowski) operacja „Wózek” odczytywanie tajnej poczty wydarzyły się naprawdę można wyliczać dalej.

ocenił(a) serial na 6
zbiwis

nie musisz, nikt tego nie neguje...

ocenił(a) serial na 3
zbiwis

Sosnowski to w sumie smutna postać w naszym wywiadzie.
Zwerbował od diabła agentek.
Które po jego wpadce skończyły na szafocie.
Sam skończył nie lepiej - moim zdaniem we wrześniu 39 wyciągnęli go z celi (gdzie garował jako PODWÓJNY AGENT) Sikorszczycy i rozwalili na pierwszym zakręcie.
Ot kolejna gierka przeciw piułsudczykowcom.

nightgale

Czytałem też o wersji wedle której mieli „przejąć” go Rosjanie i miał zgodzić się na współpracę z NKWD

ocenił(a) serial na 3
zbiwis

NKWD wycisnęło by z niego wszystkie informacje a potem i tak fundnęło kulkę w potylicę.
Wychodzi że z każdej strony patrząc facet skończył kiepsko.