PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654205}

Szpiedzy w Warszawie

The Spies of Warsaw
2012 - 2013
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2780
Szpiedzy w Warszawie
powrót do forum serialu Szpiedzy w Warszawie

Słaby

ocenił(a) serial na 4

jak dla mnie to o niebo są lepsze polskie seriale wojenne "Polskie drogi", "Popielec", czy juz nawet z nowszych pozycji troche naciągany ale jednak niezły "Czas honoru"

aragel

Tak wlasnie mysle. Bylam podekscytowana faktem, ze jest to produkacja z udzialem Polakow, ciekawy temat i niezla obsada, a zawiodlam sie... Strasznie sie dluzyl mi ten serial i jakos jak dla mnie akcja szla jakby chciala a nie mogla. I mialam tez cicha nadzieje, ze pokaza troche wiecej Warszawy, a tu lipa. W wiekszosci te same kamienice, a posiadlosc ksieznej, to Palac w Nieborowie:D Jak dla mnie nie wykorzystany potencjal.

ocenił(a) serial na 4
fU3L4lif3

calkowicie sie zgadzam, nuda i tyle. jest tyle swietnie zrobionych polskich filmow historycznych a tutaj to chyba sie uczyli jak to krecic.Warszawa rownie dobrze mogla byc krecona gdzies w czechach albo innym kraju a akcji i ogolnego wprowadzenia mogloby byc wiecej.

ocenił(a) serial na 8
aragel

A tak z ciekawości,dlaczego czas honoru jest naciągany? Ja osobiście byłem zdumiony ile jest tam pokazanych prawdziwych wydarzeń,sytuacji i intryg.

ocenił(a) serial na 4
p_i_u_2

Na wstępie dla jasności ja bardzo lubie ten serial, a przechodząc do sedna
(przy czym zaasekuruje się po raz kolejny wskazując że nie mam wiedzy historycznej co do wszystkich rzeczywistych, bądź fikcyjnych zdarzeń ujętych w serialu) nie do końca podoba się mi stale powtarzajacy się motyw: "Niemcy porwali naszego ale go odbijemy" , Władka odbijali co najmniej dwa razy, Wandę też co najmniej dwa razy (i kończąc liczenie na 3 seriach z 5 wyemitowanych)

ocenił(a) serial na 8
aragel

Hehe no faktycznie,właściwie cały serial to ciągłe odbijanie. Ale prawdę powiedziawszy nie przeszkadzało mi to specjalnie. Bardziej męczyły mnie średnio zrealizowane sceny akcji.

ocenił(a) serial na 4
p_i_u_2

Lepsze takie sceny niż np. te "wielkobudżetowe" sceny bitewne z "Bitwy Warszawskiej" (czyt. Natasza na okopach z CKM-em ;) )

aragel

Biorąc pod uwagę, że CzH miał od pewnego momentu budżet mniejszy niż "Życie nad rozlewiskiem" (serio), to i tak te sceny akcji wypadły przyzwoicie, a niektóre nawet zupełnie nieźle (jak np. Akcja "Góral" czyli napad na Reichsbank).

ocenił(a) serial na 8
aragel

Ehhh ta Bitwa Warszawska.Nawet mi sie podobała,gdyby jeszcze Urbańska potrafiła lepiej grać.
Natomiast wczoraj obejrzałem ostatni odcinek Szpiegów i dla mnie on nie jest słaby.Dubbing oczywiście to nieporozumienie i psuje całość ale wg mnie serial zrealizowany na przyzwoitym poziomie. Nawet bohaterskiego Francuza potrafiłem przełknąć :)

aragel

Czemu uważasz , że " Czas honoru '' jest naciąganym serialem ? Według mnie nie ma tu nic nadzwyczajnego a tym bardziej naciąganego.

ocenił(a) serial na 4
Vintage_2

no właściwie to starałem się już odpowiedzieć na tożsame pytanie, zadane przez p_i_u_2 w powyzszych postach.

aragel

Nie wydaje mi się żeby odbijanie kogoś było czymś dziwnym , w czasie wojny takie zdarzenia miały miejsce .

ocenił(a) serial na 4
Vintage_2

bardziej chodzi mi o częstotliwość odbijania, nie zaś o sam jego fakt

aragel

To chyba normalne było w tamtych czasach że ludzi cały czas porywano , wyworzono do obozów nie wydaje mi się to dziwne #

ocenił(a) serial na 4
Vintage_2

tak to ilu znasz ludzi których przynajmniej dwa razy w czasie wojny uwięziono i przynajmniej dwa razy odbito

aragel

dużo było takich przypadków.

ocenił(a) serial na 4
Vintage_2

no cóż w takim razie "zwracam honor"

aragel

oh , dziękuję.