PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654205}

Szpiedzy w Warszawie

The Spies of Warsaw
2012 - 2013
5,6 2,8 tys. ocen
5,6 10 1 2780
Szpiedzy w Warszawie
powrót do forum serialu Szpiedzy w Warszawie

zaraz zaraz, czyli wychodzi na to że tylko dwa odcinki ma ten serial.? to po co nazywać to serialem w takim razie.?

ocenił(a) serial na 5
papierowybazant

Masz rację, serial to lekka przesada, to miniserial liczący cztery odcinki, nie dwa.

ocenił(a) serial na 7
heatcliff_filmaniak

Bo to mi mini serial nie tele nowela jak Czas Honoru a wygląda lepiej i tak o aktorstwie nie wspominając.

ocenił(a) serial na 5
WOLVERINE55

Myślę, że dużą jego siłą jest też dobrze dopasowany dubbing.

ocenił(a) serial na 4
heatcliff_filmaniak

Niepowiedział bym we wczorajszym odcinku (2) jak generał rozmawiał z tym głównym bohaterem to odziwo mówił równocześnie pijąc szampana :D

ocenił(a) serial na 5
Azot94

Miałem na myśli dubbing dopasowany całkiem dobrze do osób, nie do czasu, takie wpadki z dialogami zdarzały się i w filmach Leone :-)

ocenił(a) serial na 7
heatcliff_filmaniak

W oryginale były 2 odcinki (TVP podzieliło każdy na dwie części i stąd w Polsce 4 odcinki, a w Wielkiej Brytanii 2 odcinki). Przez polski dubbing ten serial nadaję się tylko na Tele 5. Dzięki Bogu istnieje iPlayer gdzie można obejrzeć ten całkiem dobry mini-serial w wersji oryginalnej.

ocenił(a) serial na 5
kajtek_cz

Aha, dzięki za sprostowanie, powinienem był się domyślić, że w oryginale są dwa odcinki, TVP już tak robiło wcześniej z niektórymi filmami dzieląc je na kilka mini części. A co do dubbingu, tu akurat nie mam do niego zastrzeżeń, pomijając takie wpadki o których pisał wyżej Azot94.

ocenił(a) serial na 7
heatcliff_filmaniak

a no właśnie, bo oglądałam na iplayerze, i tak jakoś mi się wydawało że coś nie pasuje, to podobnie zrobili jak z sherlockiem, że też niby trzy odcinki, ale każdy trwa po 1,5h. kurcze, w sumie już tak się zaczynałam przyzwyczajać i rozkręcać w klimacie, a tu jeszcze się dobrze nie zaczęło a już się skończyło. jestem trochę zawiedziona. rozumiem że opierali się na jakiejś książce, ale wcale to nie oznacza że różnych wątków nie można było trochę bardziej pociągnąć, żeby przynajmniej zrobić jeden sezon