PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540333}
5,7 14 tys. ocen
5,7 10 1 14464
4,7 3 krytyków
Szpilki na Giewoncie
powrót do forum serialu Szpilki na Giewoncie

Artur Zamojski - Ukryty gej. Nikt w mieście nie wie o jego tożsamości seksualnej, uchodzi więc za niezłą partię. On sam nie chce się ujawnić nawet przed samym sobą. Ewa na początku jego serdeczność traktuje jak próbę podrywu.

ocenił(a) serial na 6
dze

Muszę przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony. Fajnie, że przedstawiają to w tak normalny sposób, nie robiąc z tego szopki. Dziwi mnie tylko, że w takim wieku można jeszcze nie być pewnym swojej orientacji i być na etapie poznawania własnego siebie.

fizzlymike

Ja też jestem pozytywnie zaskoczona, dobrze, że nie zrobili z niego geja w stylu Jacykowa...

_Anika_

Również uważam, że scenarzyści pokazali tak po ludzku geja. Bez przesadnego nadęcia.
A jak Wam sie podobała ostatnia scena? Ewy z Bartkiem? ;-)

Leonarda

Scena końcowa? Bajka ;)).
Apropo Artura, to jestem trochę zaskoczona, a nawet nie trochę.
W Polskich filmach rzadko spotykany jest taki wątek.
Trochę dziwnie, aczkolwiek jest ok ;)

_kasja_

Nie wydaje mi sie, zeby ten watek (odnosnie homoseksualizmu) był w Polsce niespotykany. Jest wiele filmów i seriali, w których spotykamy takich ludzi np. "M jak miłość", "Magda M" etc.
Macie juz moze zapowiedzi 9 odcinka?:D

ocenił(a) serial na 7
Leonarda

ale jak się widzi często tych gejów, to ręce opadają, bo o ile mam naprawdę z dobre dwie setki znajomych osób homoseksualnych, to takich przegiętych po całości znam ledwie kilku - w tv żadnych innych niż "przegięte cioty" to nie ma.
Artur jest normalny, bo większość z nas jest tak normalna i już..

co do późnego odkrywania - są ludzie w wieku np 50 lat, którzy dopiero wtedy odkrywają - to bardzo skomplikowany proces, na który nakłada się bardzo wiele czynników społecznych, kulturowych itd..