PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540333}
5,7 14 tys. ocen
5,7 10 1 14468
4,7 3 krytyków
Szpilki na Giewoncie
powrót do forum serialu Szpilki na Giewoncie
miluniania

Według mnie Eliza i były facet Ewki i jej była przyjaciółka( ta dwójka, co miała romans).

ocenił(a) serial na 6
miluniania

Mnie najbardziej wkurza Wika.

ocenił(a) serial na 4
miluniania

wszyscy oprócz Bartka i Anieli Gut (Małgorzata Pieczyńska) - do wymiany.

miluniania

Oj zgadzam się. Misiu jest denerwujący, ale nic nie przebije Elizy i dwójki tych kochanków popaprańców xd którzy klęczeli przed motelem Ewy .

_kasja_

_kasja_ , zgadzam sie z Toba całkowiecie;] Mimo wszystko bedzie mi szkoda tych wszytskiech bohaterów juz za miesiac,kiedy serial dobiegnie konca;/

Leonarda

Jakoś się do tego serialu przyzwyczaiłam.
MImo wszelkiej krytyki oglądam go, i naprawdę mi się podoba :).
Jakoś wszedł on w moja tzw. "rutynę".
Od czwartku, do czwartku "bo Szpilki lecą" heh.
Co będę później oglądać? M jak miłość czy Modę na sukces ;p?
Nie żebym coś do tych "seriali" miała, bo nie chce zaraz zostać zwyzywana xd, ale po prostu są według mnie monotonne.
A Szpilki, to jednak coś innego, taka inna bajka ;)

_kasja_

No właśnie ja tez sie bardzo przyzwyczaiłam do tego serialu. Szkoda, że jest to historia zamknięta, bo liczyłam jednak na drugą serię. Będzie mi brakować bohaterów, ale jak już bardzo będę tęsknić to włączę sobie iplę;-)
Ciekawe, co będą nadawać na Szpilki....W sumie zdecydowanie bardziej przypadła mi du gustu historia Ewy Drawskiej niż tej laleczki z hotelu 52;/

Leonarda

Ja też bardzo fajny serial. Ale moe nakręcą 2 sezon??? Mam taką cichą nadzieje. A co do bohaterów najbardziej nie lubie Elizy, Diany i Grzeogrza. A tatko mogą wszyscy być. A i Zelt czasem wkurezający. :)

__Cleo Sertortii13

Wątpię, aby nakręcili drugi sezon, to miała być z założenia taka krótka bajka, ale gdyby jednak stało się inaczej ucieszyłabym się;-) Podobno telewizja nie zabija kur znoszących złote jaja, a to właśnie dzięki temu serialowi Polsat jest liderem w czwartkowe wieczory. Nie wszystko więc stracone...;D

Leonarda

Na pewno będzie drugi sezon. Oglądalność jest zbyt dobra, żeby zakończyli po pierwszym. Moim zdaniem nie ma powodu, by się obawiać ;).

Goku

Pożyjemy, zobaczymy;) Mam nadzieję, że na jednym sezonie się nie skończy, ale kto wie;)

Leonarda

w listopadzie zaczynają kręcić 2 serię więc będzie dalszy ciąg historii :)

MiNiA

też słyszałam, że będą kontunować szpilki ;) bardzo dobrze ! ^^ polubiłam ten serial mimo, że zwiastuny i reklamy 1 odcinka mnie jakoś nie zachęcały. jest to jeden z nielicznych seriali, który na prawdę mnie zainteresował ;>

Malutka17

aa no i jeszcze.. ja nie za bardzo lubię tę przyjaciółkę Ewy - Dianę. Grześka to już w ogóle, Eliza słaba jest. ;/ a Misiek daje radę. najgorszy nie jest ^^

MiNiA

serial się strasznie stacza, bardzo wielu aktorów to z jakiejś ulicznej łapanki ;)
Na oglądanie drugiego sezonu to ja się nie pisze

ocenił(a) serial na 10
Leonarda

A mnie się wydaje że nakręcą następny sezon(skoro tyle osób to oglada to nie będą chcieli z tego zrezygnować) także miejmy nadzieję ;D

ocenił(a) serial na 10
Ann 87

Mnie najbardziej wkurza ELIZA bo jakaś drażniąca jest mysli,że jest cwaniarą

Ann 87

Oprócz Elizy to ta góralka

fleexxip

Eliza

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
miluniania

misiu wymiata, a denerwuje mnie mama ewy i ta goralka

djposypkreche

Ewa do wymiany! Schejbal nie pasuje do tej roli.

ocenił(a) serial na 6
mewaq

Najbardziej wkurzające postaci: Eliza (widzę, że większość podziela moje zdanie) i Patryk, Jaśka lubię. ;) Za to ulubione to Artur i Aniela - mogłabym słuchać gwary Pieczyńskiej godzinami!^^

caroll_in

Niech zmienią Schejbal ! @ !!!! ona nawet blondynką nie jest ..

niepokorna_ja.

nie lubię Lucyny i Rafała !

miluniania

Nie lubie przyjaciolki Ewy i postaci Piotrka Zelta - Dzialaja mi na nerwy niemilosiernie!
Natomiast moja ulubiona postacia jest Misiek, genialny jest.
I Elize lubie. Uwielbiam Pania Kune, jest genialna aktorka!

ocenił(a) serial na 7
MEla

Eliza (w 2 serii jest znośniejsza), Patryk , Lucyna (a tezaz ta jej siostra to już w ogóle)

fleur_filmweb

Według mnie straszna jest Eliza (chociaż aktorkę uwielbiam) i Rafał ;P
Ostatnio mnie zaczęła Lucyna denerwować ;/grrr;P

ocenił(a) serial na 7
KumkaAllegra

małe uzupełnienie - ostatnio to najbardziej drażni mnie była żona Bartka oraz to, że on daj jej się tak idiotycznie podchodzić, a już w odc 23 przeszła siebie

miluniania

Na jesieni będzie trzeci sezon "Szpilek...":) Najgorsi: siostra Lucyny ( zdaje się Anna, tak?), Joanna, a po obejrzeniu 11. odcinka, na moją czarną listę muszę wpisać Michała, ale zobaczymy jak dalej potoczą się jego "miłosne perypetie" to może powróci do łask:)

ocenił(a) serial na 10
marylouis

Teraz w 3 sezonie najbardziej wkurza mnie ten Michał (nie wiem co te baby w nim widzą?), a najfajniejsza jest Lucyna!

marcinkrak

właśnie ja też! on nawet przystojny nie jest... chociaż to chyba kwestia gustów, a o nich się przecież nie dyskutuje:)

ocenił(a) serial na 5
marylouis

ewka jest wkurzajaca

ocenił(a) serial na 5
marajka

i jej matka

marajka

Ewka? Nie nie nie :D Ewka jest najlepsza! A Lucynka to już w ogóle wymiata! A na 3 miejscu Misiek :)

ocenił(a) serial na 8
decoco

Zgadzam sie Ewka wymiata :) Glownie dzieki niej ten serial ma taka ogladalnosc jaka ma.
Lucynka, coz trzeba przyznac, kobita ma to cos!
I musze sie zgodzic z kims z gory...najgorsza wg.mnie jest siostra Lucyny...
pozbawiony skrupulow babsztyl:)
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 5
C_J_

lucyna jest super, ewka czasami jak idiotka, a najbardziej wkurza jej matka

ocenił(a) serial na 2
miluniania

Mnie choć już tego gniota nie oglądam najbardziej wkurzali wszyscy.
Aż dziw bierze że tego całego towarzystwa jeszcze górale nie pogonili z Zakopanego ciuoaskami.
No ale oni są przecież pazerni na dutki więc tylko dlatego ten serial jest wciąż kręcony.