PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540333}
5,7 14 tys. ocen
5,7 10 1 14468
4,7 3 krytyków
Szpilki na Giewoncie
powrót do forum serialu Szpilki na Giewoncie

Czy uważacie że Magda Schejbal pasuję do roli głównej bohaterki?

miluniania

Nie. Już wolałabym np. Joannę Brodzik (taką jaką grała w Magdzie M.) Lub Martę Żmudę Trzebiatowską. A co do serialu to uważam, że jest nieudolną kopią Magdy M., czy też z wielkiego miasta - na wieś , tak jak Dom nad Rozlewiskiem, czy Blondynka....

anetka5000

Zdceydowanie NIE!
Irytująca

użytkownik usunięty
miluniania

Oczywiście. Pasuje idealnie. I świetnie gra. To musi być babka z jajem, a nie jakieś ciuepłe kluchy jak 90% kobiet

ocenił(a) serial na 10
miluniania

Na początku myślałam, że Schejbal się nie nadaje do butów na wysokim obcasie, eleganckich strojów, (w plotkarskich gazetach na zdjęciu nie poraża najlepszym ubiorem), ale w 1 odcinku pozytywnie mnie zaskoczyła i strojem (mimo niewątpliwej zasługi stylistów) i figurą, energiczną grą (wbicie nożyczek w tyłek hihi) i nawet powiem, że jest ładna (czyt, zrobiona makijaż i włosy). Zobaczymy co będzie w dalszych odcinkach.

lila888

Według mnie pasuje. Za dużo Brodzik w serialach, ma już swój Dom nad rozlewiskiem to niech tam siedzi ;)
Wiele było filmów w stylu "z wielkiego miasta na wieś". Magda M czy też Dom nad rozlewiskiem to nie są seriale prekursorskie w swoich kategoriach.
Dawno nie było serialu, którego miejscem akcji były góry. Przynajmniej jest na co popatrzeć ;)

miluniania

A ja uważam że już Anita Jancia(ta co gra Hankę) byłaby lepsza do tej roli, tylko bez tej opalenizny.

miluniania

A ja myślę że pasuje do roli Ewy, jak juz ktos wspomnial, gra swietnie, i nie jest typową ciepłą kluchą. A Brodzik? Ileż można na nią patrzeć...:/

miluniania

Z jej "urodą" NIE... , Brodzik też nie bo jest za sztywna w.g. mnie

maniac44

Magda Schejbal nie jest złą aktorką, została wytypowana do tej roli. Na razie za mało odcinków obejrzałam, żeby stwierdzić, czy rzeczywiście pasuje. ;)

ocenił(a) serial na 3
em_mma

moim zdaniem nie pasuje. jest zwyczajnie brzydka.

cronin35

Croin racja:0 Ale ciezko by znalesc kogoś innego. No ale co fakt to fakt Schelbal jest porostu szpetna

miluniania

główna boheterka kojarzy mi się z Ally Mcbeal - pamiętacie ten serial ;)

Myśle że twórcy tego serialu obejrzeli conajmiej kilka odcinków zanim zabrali sie do kręcenia

miluniania

pasuje. jest naturalna i świetnie się w tej roli odnalazła.
nie wyobrażam sobie brodzik tutaj albo żmudy.

ma świetną figurę i obłędne nogi :)

miluniania

przy całej sympatii do p. Magdy uważam że lepiej pasowałaby np. Ania Cieślak ;)

miluniania

Jasne że tak, pasuje idealnie, właśnie tak ma być - kobieta z charakterem a nie jak te ciućmy z innych wymienionych wyżej "seriali". Inne laski to w ogóle nie potrafią grać - rozmemłane ciapy, taka Brodzik na przykład albo ta cała Majka - gra jak zombie.

miluniania

a mnie pasuje Schejbal - rzadko ją widuję w TV więc jeszcze mi się nie obyła i nie znudziła. Poza tym to jakby nie patrzeć to jej życiowa rola bo gra główną rolę w serialu.

Tak na prawdę to Cieślak ty nie pasuje - bo ona to rzeczywiście wygląda jak wsiowa góralka - a założenia reżysera są takie, że bohaterka musi pochodzić z warszawy więc musi wyglądać na warszawiankę.
Żmuda ani Brodzik ie pasuje - jeśli ktoś wspomnie o Ance Mucha to się załamię