nie mogłam dostać się do pierwszego odcinka (a przegapiłam), ale od drugiego odcinka zamierzam oglądać. jako zakopiańska góralka zrobię to choćby żeby zobaczyć, jak nas przedstawiają w warszawie. jednego dnia coś mnie obudziło o 7 rano a tu patrzę - kręcili pod moim domem i z budynku gospodarczego szpitala zrobili "ratownictwo górskie 'Giewont'" - śmiech na sali. osobiście nienawidzę turystów, szczególnie "wielkomiejskich warszawianek" szwędających się po krupówkach i nie mądrzejszych ludzi masowo syfiących i hałasujących w Tatrach, ale oglądać zmagania miejskiej idiotki wysłanej z przymusu może być całkiem śmieszne...
Witaj. Rozumiem Twoją niechęć do turystów, a zwłaszcza tych którzy nie szanują miejsc które odwiedzają. Ostatnio byłam na wypoczynku w Borach Tucholskich i krew mnie zalewała, kiedy widziałam poniszczone pomniki przyrody bądź też zaśmiecone lasy. Zabolały mnie jednak w Twojej wypowiedzi określenia "wielkomiejskie warszawianki" i "miejska idiotka", ponieważ jestem warszawianką, ale nie taką jak myślisz. Przykro mi, że Warszawa jest ogólnie nie lubiana, a jej mieszkańcy z góry uważani za buraków :( przyznaję, że są przypadki puszące ogony, ale uwierz, nie wszyscy tacy są, a irytujące przypadki na pewno występują też u Was. Może więc należałoby dać szansę Warszawie? ;)
p.s. Mnie osobiście serial się podoba. Piękne widoki, całkiem znośna fabuła :)
Pozdrawiam serdecznie :)