PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540333}
5,7 14 tys. ocen
5,7 10 1 14468
4,7 3 krytyków
Szpilki na Giewoncie
powrót do forum serialu Szpilki na Giewoncie

nie mogłam dostać się do pierwszego odcinka (a przegapiłam), ale od drugiego odcinka zamierzam oglądać. jako zakopiańska góralka zrobię to choćby żeby zobaczyć, jak nas przedstawiają w warszawie. jednego dnia coś mnie obudziło o 7 rano a tu patrzę - kręcili pod moim domem i z budynku gospodarczego szpitala zrobili "ratownictwo górskie 'Giewont'" - śmiech na sali. osobiście nienawidzę turystów, szczególnie "wielkomiejskich warszawianek" szwędających się po krupówkach i nie mądrzejszych ludzi masowo syfiących i hałasujących w Tatrach, ale oglądać zmagania miejskiej idiotki wysłanej z przymusu może być całkiem śmieszne...

ocenił(a) serial na 8
LittlePirate

Witaj. Rozumiem Twoją niechęć do turystów, a zwłaszcza tych którzy nie szanują miejsc które odwiedzają. Ostatnio byłam na wypoczynku w Borach Tucholskich i krew mnie zalewała, kiedy widziałam poniszczone pomniki przyrody bądź też zaśmiecone lasy. Zabolały mnie jednak w Twojej wypowiedzi określenia "wielkomiejskie warszawianki" i "miejska idiotka", ponieważ jestem warszawianką, ale nie taką jak myślisz. Przykro mi, że Warszawa jest ogólnie nie lubiana, a jej mieszkańcy z góry uważani za buraków :( przyznaję, że są przypadki puszące ogony, ale uwierz, nie wszyscy tacy są, a irytujące przypadki na pewno występują też u Was. Może więc należałoby dać szansę Warszawie? ;)
p.s. Mnie osobiście serial się podoba. Piękne widoki, całkiem znośna fabuła :)
Pozdrawiam serdecznie :)