PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31781}

Sztorm stulecia

Storm of the Century
1999
7,6 8,7 tys. ocen
7,6 10 1 8709
5,0 2 krytyków
Sztorm stulecia
powrót do forum serialu Sztorm stulecia

Kim właściwie jest Linoge? To diabeł? Wampir? Czy to może jest szerzej objaśnione w książce?

b_kati

To jest tez ksiązka? xD
TAk samo sie nazywa czy ma jak inna nazwe????

bakusia13

Jest książka - dokładniej scenariusz napisany przez Stephena Kinga.
Nazwa dokładnie ta sama. Sam scenariusz nie został w ani jednym miejscu zmieniony, jeśli chodzi o ekranizację - dlatego został wydany:)
Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 9
b_kati

A kim może być gość, którego nazwisko jest anagramem słowa Legion?

b_kati

http://pl.wikipedia.org/wiki/Legion_%28posta%C4%87_biblijna%29

wystarczy poszukać, a Wujek Google wszystko Ci powie ;]

picken

ile jeszcze będzie części tego serialu? są puszczane co tydzień czy jak? intersuje mnie końcówka tego całego cyklu

ocenił(a) serial na 9
rpd0

Będą jeszcze dwa odcinki. Linoge był diabłem. Przyszedł wybrać swojego następce. Padło na syna szeryfa.

JohnnysLover

Linoge NIE był diabłem tylko DEMONEM, zobacz sobie link co jest w moim poście wyżej!

ocenił(a) serial na 9
picken

Diabeł demon jeden grzyb.
Mi się jednak wydaję, że był diabłem przynajmniej takie odniosłam wrażenie oglądając ostatni odcinek.

JohnnysLover

Jeżeli rozumiesz diabeł=demon to masz racje bo te znaczenia są wymienne, ale jeśli miałeś na myśli diabeł czyli Lucyfer to się mylisz, ponieważ Lucyfer to upadły anioł, natomiast demon zajmuje pośrednią pozycję między ludźmi, a Bogiem! Więc to nie jest jeden grzyb

b_kati

Linoge byl demonem ogolnie ten demon sklada sie z kilku set lub tysiecy slabszych demonow dlatego tworza LEGION tym samym sprawiajac ze jest bardzo potezny i byle gabriel np. mu niepotskoczy

ocenił(a) serial na 10
agisza

1. słownik
2. ALT - w twoim komputerze też jest ;)

agisza

Lekka przesada ^^
Gabriel to Archanioł, czyli jeden z najwyżej postawionych aniołów w niebie. Legion jednak jest bardzo potężnym złym duchem/duchami.