PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31781}

Sztorm stulecia

Storm of the Century
1999
7,6 8,7 tys. ocen
7,6 10 1 8698
5,0 2 krytyków
Sztorm stulecia
powrót do forum serialu Sztorm stulecia

Zakończenie

ocenił(a) serial na 7

Zawiodłem się na tym serialu. Niby fajnie, fabuła na końcu się kulminuje, tylko brakuje mi tego "pstryczka". (UWAGA SPOILER)to że mike na końcu zobaczy syna, było wręcz dla mnie oczywiste. Tutaj powinni wymyśleć cos mocniejszego i bardziej niespodziewanego. Niedosyt, niestety, ale nie jest tragicznie 7/10

ocenił(a) serial na 6
Allor1994

Jak dla mnie udane są tylko 2/3 filmu, które mogą uchodźić za horror, jednak zakończenie już z gatunku fantastyki, która popsuła efekt.

Allor1994

No niestety. Końcówka nie za bardzo wyszła, zbyt przewidywalna, co zepsuło praktycznie cały klimat, który ten film budował. Tym niemniej oddać trzeba Feore'owi kunszt aktorski. Mnie po prostu jego gra zabiła. Chylę czoła przed nim. Szkoda, że reszta obsady była już gorsza, niektórzy aktorzy grali wręcz żałośnie (ksiądz np.). Film jednak zasługuje na porządne 7, ale w przypadku takiego filmu jest to tylko 7. Mogło być lepiej.
btw. Ktoś wie czy książka kończy się w ten sam sposób?

ocenił(a) serial na 8
kompaktowa

Książka kończy się identycznie tak samo. Książka jest niczym innym jak scenariuszem. Nie różni się niczym od serialu. Czyta się świetnie. A moim zdaniem wszystko było dokładnie jak powinno, nie uważam, by zepsuto końcówkę.