dobrze, że ma tylko 5 odcinków bo więcej bym nie dała rady. ta cała sprawa z oszustami spoko ale jak na cobena oczekiwałam większych zwrotów akcji, a te były po prostu zwyczajne i przewidywalne. nic nadzwyczajnego w sumie. o ile poprzedni serial z 2024 cobena był przydługi to miał przynajmniej ciekawy plot twist a (ten o tym ojcu i byłym chłopakiem) był no po prostu przewidywalny i oczekiwałam czegoś lepszego. Ci oszuści co porywali ludzi mieli potencjał ale imo to mógłby być jeden z wątków a nie główna sprawa, mogli to bardziej rozwinąć i zrobić bardziej mroczniejsze (tak jak w poprzednich ekranizacjach)
A właściwie dlaczego oni porywali tych ludzi? Dla pieniędzy by im przelewali? Bo to nie było wyjaśnione do końca.
tez sie zastanawiam po robic takie rzeczy dla kasy wcale nie jakos specjalnie bogatych ludzi? wyszukiwac ich zwabiac, stalkowac, zastraszac skoro potrafili tyle uzyskac to wyciagneli by te dane i dostepy i bez reszty na cholere jeszcze ich mordowac i palic??? porabane to bylo z ta farma. Kasa z hodowli psow tez jest naprawde dobra zwlaszcza jesli jest sie uznanym w srodowisku a ten ponoc byl.
Wydaje mi się że nie mogli wykorzystać danych i po prostu ich okraść bo jak była scena z tym pierwszym zaginionym to musiał aktywować przelew głosem. Palili ich żeby zatrzeć wszelkie ślady. Wydaje mi się że hodowla to była przykrywka żeby obserwować ludzi i wyłapywać tych bogatszych
mozliwe! ale co by nie mowic ostro to bylo porabane zeby posuwac sie az do morderstwa i palenia dla w sumie nie jakiejs wielkiej kasy
No to prawda. Choć moim zdaniem cały ten wątek mogli bardziej rozwinąć, wyjaśnić czemu to robili jak się zaczęło i wg i dać jako jeden główny wątek bo tu był potencjał na dobry kryminał.
zgadzam sie bo tak to dostajemy cos paskudnego i nie dokonca zrozumialego a przynajmniej nie na tyle zeby jakos uzasadanic to mordowanie i palenie zwlok. Mogli ich przeciez lapac zaslanaic oczy chodzic w jakis skafandrach ochronnych przejac co chcieli i potem wyrzucic gdzies na obrzezu miasta zeby sobie wrocili i tyle mniej problemow mniej ryzyka mniej zachodu niz porywanie mordowanie i palenie. No dziwne to takie bylo wsio przynajmniej dla mnie na sile utrudnione