PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837087}

Tacy właśnie jesteśmy

We Are Who We Are
2020
7,3 5,3 tys. ocen
7,3 10 1 5336
7,2 17 krytyków
Tacy właśnie jesteśmy
powrót do forum serialu Tacy właśnie jesteśmy

Jak zawsze powtarzam - nigdy nie oceniaj dzieła po odcinku pilotażowym. Fajnie, że odcinek był tak długi. Fakt, dłużyło się to trochę, ale wszystkie pionki zostały ustawione na planszy. Wiemy gdzie jesteśmy, po co, jakich mamy bohaterów, jakie są miedzy nimi relacje itp.. Teraz pozostało tylko czekać na to co z tym zrobią.

I to jest dobre podejście, bo trudno tak na dobrą sprawę zagwarantować, jak będzie. Oglądałem seriale, że po 1 odc. myślałem, że będzie super, a okazało się inaczej, i też na odwrót: pierwszy odcinek taki sobie, a potem się wszystko świetnie rozkręciło.

Co do tego natomiast.
Właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek i jestem jednak trochę zawiedziony, bo mam wrażenie, że słabo rozwinęli wątki, które w większości wydawały się mieć potencjał, żeby stworzyć coś ciekawszego i bogatszego.
Wiele wydarzeń ot po prostu tak sobie popłynęło bez jakiejś większej głębi, bez bardziej poruszających dramatów, bez większych emocji (nie chcę zdradzać treści, bo nie wiem, ile widziałeś).
I to z jednej strony nie znaczy, że to było słabe, bo taki świat też też. Ale jak na pewne oczekiwania i przyzwyczajenia, jak raczej i częściej wyglądają seriale, to ten wpisuje się w taki bardzo spokojny klimat, gdzie stosunkowo niewiele się wydarzyło.