A jak myślisz? Zgadłeś. Takie jest HBO dzisiaj, dorzuć jeszcze ich obsesję w pokazywaniu nagich facetów. Żenada.
tak, też. czy każda sfera zycia musi byc na powrot prymitywna? moze wrocmy do gwalcenia kobiet na wojnach?
Po pierwszym odcinku sądzę, że będzie tak jak napisałeś. Czyli kolejna wydmuszka.
Jak masz w domu nastolatka-tkę to może jednak się zainteresuj. Bo za parę lat możecie nie mieć o czym rozmawiać Sporo nagości (czwarty odcinek) ale pokazanej w nienachalny, naturalny sposób.
I dobrze, bo już za dużo jest propagandowych heteryckich seriali! xD
Poważnie mówiąc, to ja miałem zupełnie inne wrażenie, że poza hetero raczej były w nim wątki lesbijskie oraz bi i jeden trans (i dobrze, bo świat nie składa się tylko z ludzi hetero), ale nie znalazłem w nim ani jednego geja (chyba że coś przeoczyłem)! Jeśli widzisz wszędzie gejów, to objaw lęku i głęboko wypieranej homo-orientacji (badania wykazują, że większość homofobów to tzw. kryptogeje) i radziłbym nie obawiać się swojej orientacji, bo każda z nich jest częścią nas (ani lepszą, ani gorszą) lub skonsultować się ze specjalistą, który pomoże Ci ją zaakceptować i żyć w zgodzie ze sobą i innymi.
Zupełnie inną kwestią jest patologia ukazana w serialu, ale ona jest niezależna od orientacji, ponieważ występuje w każdej grupie, więc trudno mieć pretensje do serialu, że pokazuje rzeczywistość, w której żyjemy, zwłaszcza w kwestii zachowania się nastolatków - okresu buntu i eksperymentowania w poszukiwaniu własnej tożsamości. Np. zaledwie kilka dni temu byłem świadkiem, jak dwoje ok. 11-12-letnich dzieciaków, które szły przede mną jakieś 5 metrów, w mega wulgarny sposób (więc muszę tu zastosować autocenzurę) przechwalało się, który częściej współżyje ze swoją dziewczyną i w jakich pozycjach. Czy z tego powodu powinienem dojść do wniosku, że wszyscy hetero to wynaturzeni zboczeńcy i psychole? Przecież zarówno wśród gejów, jak i wśród heteryków są idioci. Tak jak dla większości gejów i heteryków najważniejsza jest miłość (mam nadzieję). Dlatego jestem za propagandą miłości niezależnie od różnorodności - koloru skóry, rasy, płci, orientacji itd., wtedy świat będzie piękniejszy. :)