PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=837087}

Tacy właśnie jesteśmy

We Are Who We Are
2020
7,3 5,3 tys. ocen
7,3 10 1 5336
7,2 17 krytyków
Tacy właśnie jesteśmy
powrót do forum serialu Tacy właśnie jesteśmy
ocenił(a) serial na 1
ricariy

A jak myślisz? Zgadłeś. Takie jest HBO dzisiaj, dorzuć jeszcze ich obsesję w pokazywaniu nagich facetów. Żenada.

Meldondg_Lord

Co was tak boli? Jeśli pokazywaliby nagie kobiety to też mielibyście takie zdanie?

ocenił(a) serial na 1
junghwa

Nie pokazują nagich kobiet...

ocenił(a) serial na 1
junghwa

tak, też. czy każda sfera zycia musi byc na powrot prymitywna? moze wrocmy do gwalcenia kobiet na wojnach?

ocenił(a) serial na 4
ricariy

Po pierwszym odcinku sądzę, że będzie tak jak napisałeś. Czyli kolejna wydmuszka.

ocenił(a) serial na 8
ricariy

Jak masz w domu nastolatka-tkę to może jednak się zainteresuj. Bo za parę lat możecie nie mieć o czym rozmawiać Sporo nagości (czwarty odcinek) ale pokazanej w nienachalny, naturalny sposób.

ricariy

I dobrze, bo już za dużo jest propagandowych heteryckich seriali! xD
Poważnie mówiąc, to ja miałem zupełnie inne wrażenie, że poza hetero raczej były w nim wątki lesbijskie oraz bi i jeden trans (i dobrze, bo świat nie składa się tylko z ludzi hetero), ale nie znalazłem w nim ani jednego geja (chyba że coś przeoczyłem)! Jeśli widzisz wszędzie gejów, to objaw lęku i głęboko wypieranej homo-orientacji (badania wykazują, że większość homofobów to tzw. kryptogeje) i radziłbym nie obawiać się swojej orientacji, bo każda z nich jest częścią nas (ani lepszą, ani gorszą) lub skonsultować się ze specjalistą, który pomoże Ci ją zaakceptować i żyć w zgodzie ze sobą i innymi.
Zupełnie inną kwestią jest patologia ukazana w serialu, ale ona jest niezależna od orientacji, ponieważ występuje w każdej grupie, więc trudno mieć pretensje do serialu, że pokazuje rzeczywistość, w której żyjemy, zwłaszcza w kwestii zachowania się nastolatków - okresu buntu i eksperymentowania w poszukiwaniu własnej tożsamości. Np. zaledwie kilka dni temu byłem świadkiem, jak dwoje ok. 11-12-letnich dzieciaków, które szły przede mną jakieś 5 metrów, w mega wulgarny sposób (więc muszę tu zastosować autocenzurę) przechwalało się, który częściej współżyje ze swoją dziewczyną i w jakich pozycjach. Czy z tego powodu powinienem dojść do wniosku, że wszyscy hetero to wynaturzeni zboczeńcy i psychole? Przecież zarówno wśród gejów, jak i wśród heteryków są idioci. Tak jak dla większości gejów i heteryków najważniejsza jest miłość (mam nadzieję). Dlatego jestem za propagandą miłości niezależnie od różnorodności - koloru skóry, rasy, płci, orientacji itd., wtedy świat będzie piękniejszy. :)

ocenił(a) serial na 1
Arek_Freshmen

Sugerując, że większość homofobów to geje, obrażasz gejów, geniuszu.