Pamiętam, gdy leciało to premierowo. Byłem wtedy dzieciakiem, a leciało to w ferie zimowe. W tamtych
czasach serial ten wydawał się być arcydziełem, bo ciekawa konwencja, niezłe efekty no i historia
pobudzająca wyobraźnię każdego dzieciaka (kto nie chciałby mieć magicznego kamienia?). Niestety z
jakiegoś powodu został zapomniany, a jest on znacznie lepszy niż chłam jakim karmią się dzisiejsze
nastolatki w stylu Hannah Montana czy Violetta.
Ostatnio leciał na TVP ABC, i chociaż mnie już nie uwiódł jak w dzieciństwie, to młodszym siostrom się podobał :)
Byłem wtedy w 3 klasie podstawówki gdy premierowo leciał.Trwały ferie,zazwyczaj nigdzie nie wyjeżdzałem. To były najpiękniejsze ferie przy seansie TS.Jak się skończyły w wypracowaniu o temacie 'Jak spędziłem tegoroczne ferie" opisałem oglądanie pamietając personalia reżysera Jerzego Łukaszewicza i wspominając o podniecniu widoku pokazu sztucznych ognii w czasach antycznych.To było coś!!! Pięć może sześć lat temu TVP Seriale
emitowało i nadal miałem słabość do tego serialu.Dzisiaj zresztą też gdybym znalazł w sklepie wydanie DVD i miałbym wystarczająco złotówek na zakup brałbym bez mrugnięcia okiem!