to mój ulubiony serial z dzieciństwa. Poza "Tajemnicą Sagali" ogladałam również "Gwiezdnego pirata", "eoe" i "Domek na prerii". Szkoda, ze te seriale juz nie sa emitowane w telewizji. A swoją drogą to dlaczego w telewizji jest tak mało seriali dla dzieci i młodzieży?
Też pamiętam te seriale - były świetne! A "Tajemnica Sagali" najciekawsza - oglądałam ją chyba ze 3 razy.
Pamiętam jak uwielbialam ten serial. Swoją drogą, włączylam kiedyś tv i znów zobaczylam ze go emitują. Przypomnielo mi sie dziecinstwo...
No i nie zapominajcie o Dwóch Światach :)
Ale Sagala była najlepsza. I przypomina mi moje najlepsze ferie w życiu :D Oj oglądało sie...
właśnie! to w ferie leciało. my to dzieciństwo fajne mieliśmy... a teraz dzieciaki to tylko mordobicie w kreskówkach maja.
dwa światy były super :D sagalę oglądałam całą, wow i włócznie też :D było jeszcze parę seriali, ale nie pamiętam tytułów :(
Ja również oglądałam "Tajemnicę Sagali". Wspaniałe wspomnienia z dzieciństwa:) Ostatnio obejrzała kilka odcinów, bo YouTube są (5 odcinków chyba) :):P
Tajemnica Sagali.. Uciekłam z lekcji zeby zobaczyć serial na szkolnej świetlicy:) Był super! Chialabym zobaczyć jeszcze raz:)
juz sa wszystkie, oprocz 7!
za krótki, za krótki, za krótki, za krótki, za krótki.
kurcze naprawde byly fajne seriale jak bylismy dzieciakami.szkodaze teraz nie ma ich w tv.ja pamietam jeszcze "tajna misja".ehhh,wspomnienia:)
pamietam z dziecinstwa,ale wiem ze go nie ogladnalem do konca. Znlazlem na youtube ale okazalo sie ze nie ma wszystkich odcinkow i dalej nie znam konca!
Kochałam ten niebieski kamyk tak się jarałam jak oni go składali że to koniec :D
przypomnieliście mi świetne czasy dzieciństwa... tyle fajnych seriali się oglądało
"WOW"; "Tajna Misja" ; "Tajemnica Sagali" ; "Słoneczna Włócznia"; ... to było coś a w dodatku pół polskie coś.. :) Czemu teraz nie robią takich fajnych seriali ? :/
współczesne dzieciaki są zaniedbane przez twórców Nie powstają ani seriale ani ciekawe programy dla dzieci.
Wow i Tajemnica Sagali to moi faworyci:)
Ahhh łezka w oku się kręci jak się na to patrzy te nasze dzieciństwo "Gwiezdny Pirat", "Tajemnica Sagali", "Słoneczna Włócznia" oraz nie wymieniony jeszcze serial "Trzy szalone zera". Oczywiście nie zapominajmy o starych serialach, które też były emitowane w naszym dzieciństwie jak, "Stawiam na Tolka Banana", "Do przerwy 0-1" (bodajże tak się nazywał ten serial), "Wakacje z duchami". Ciekawe czemu teraz TVP nie pokazuje tych znakomitych seriali wtedy kiedy dzieciaki mogą je obejrzeć. Zresztą myślę, że wielu się zgodzi, że do naszego dzieciństwa powinno się zaliczyć anime "Dragon Ball", także nas wychowywało.
dobra pytanie czemu tego nie puszczają. Co do "Dragon Ball" to mogla wygasnąć licencja (jak do "Czarodziejki z Księżyca) ale te polskie seriale? Oj chciałam bym obejrzeć jeszcze raz "Tajemnica Sagali" czy "Gwiezdnego Pirata", a w necie bardzo cięzko to znaleźć.