PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36452
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

A więc 200 odcinek za nami. Jak wrażenia?:)

sophie15

ja tam sie cieszę, że Ollie wziął się w garść i nie szlocha w kącie^^ i dzięki temu odcinek jest już lepszy^^

Luelle

hej, a czy zauważyliście, że na gazecie z 2017roku nad zdjęciem jest napis: "Photo: Jimmy Olsen"?:D Yeah!!:D

Luelle

Tak? Nie zwróciłam uwagi :) Skupiłam się na dacie

sophie15

ojej rzeczywiście xD czyli jego brat naprawdę pójdzie w jego ślady xD Fajnie :))

użytkownik usunięty
sophie15

A co powiecie na film kinowy z Tomem i Ericą w rolach głównych?? Niestety, nie wyobrażam sobie nikogo innego na miejscu Erici, nawet Toma.;)
http://www.youtube.com/watch?v=weBFS__LGnM&feature=recentlik

użytkownik usunięty
sophie15

"Fani będą bardzo rozczarowani jeśli teraz poziom odcinka drastycznie spadnie po tak dobrym Homecoming"
Co fakt to fakt.:))

link nie działa:)

ale tak, ja jestem wielką fanką tego pomysłu:) też nie potrafię wyobrazić sobie innego Clarka i Lois...

użytkownik usunięty
Luelle

Teraz też nie działa??:)

teraz działa. Widziałam już ta jakiś czas temu:) ktoś na imdb wrzuciła linka i strasznie mi się spodobało:)

Luelle

trzeba przyznać że filmik robi wrażenie :)) no ja oczywiście też ich chce zobaczyć na wielkim ekranie. 3mam za to kciuki :))

użytkownik usunięty
sophie15

Ja myślę, że możemy tylko pomarzyć o tym niestety.;) Fajnie jednak jakby wypalił pomysł serialu o supermanie z naszą obsadą.( Tom, Erica, ewentualnie Michael.;) ) Tylko te fundusze...
Mnie w sumie nie zależy na super efektach, ale nawet w "Lois i Clark" było naturalniej niż w "Supergirl". Jeśli kontynuacja miałaby oznaczać efekty jak w "Supergirl" to raczej bym jej nie chciał..choć i tak najważniejsza jest fabuła, to sztuczności nie znoszę.;)

Też tak niestety myśle, no ale jeśli się jednak okaże, że oni zagrają w kolejnym filmie o supermanie to też płakać nie będę xD

użytkownik usunięty
sophie15

Fajnie jakby ten film był powiązany ze SmallvillexD ( Ale abstrakcję tworzymy. Cóż, pomarzyć zawsze można.;) )

ech, ale byłoby bosko^^ ale wiecie, jeśli CW zobaczy jak podskoczyła oglądalność to może zezwolili by na serial "Superman" bądź "Metropolis" i byłby większy budżet...:)

A co do filmu... Panie Snyder, proszę, proszę, wybierz Toma i Ericę!!:)

Luelle

Dzisiaj w necie pojawiły się już "szczegóły odnośnie odcinka nr 8. Szczerze mówiąc zaintrygowała mnie tylko ta część:
"(...) Lois (Erica Durance) znajduje taśmy wideo zrobione dla niej przez jej matkę, Ellę Lane (Hatcher), zanim zmarła. W trakcie oglądania, Lois postanawia podjąć ogromną decyzję co do jej związku z Clarkiem (Tom Welling), przez co dziewczyna trafia do Fortecy, gdzie staje twarzą w twarz z Jor-Elem i Larą(...)"
Że niby jak ona trafi do Fortecy? Zapowiada się ciekawie a to dopiero za 3 tygodnie.

sophie15

tyle czekania...!! ale będzie ciekawie, oj będzie...:)

ocenił(a) serial na 5
Luelle

do 20 minuty liczylam ze jakims cudem zjawi sie Lana....

issa1900

ale, na szczęście, była tylko we wspomnieniu^^

ocenił(a) serial na 5
Luelle

Po trzech mizernych epizodach mamy wreszcie coś dobrego. Ba, wręcz fantastycznego.

Będę powtarzał to do znudzenia – nie trawię natrętnego dydaktyzmu w tym serialu. Te wszystkie mądrości nadają się do trzykrotnego spuszczenia z najbliższej toalecie. ‘Homecoming’ udowodnił jednak, że można ugryźć to całkiem sensownie. I chwała mu za to.

Całość pachnie Dickensem, widać to na pierwszy rzut oka – strzał w dziesiątkę. Mamy więc z jednej strony mały back to the future i trochę wspomnień, z drugiej – i to zdecydowanie najlepsza część odcinka – sceny w przyszłości. Ulizany Clark w windzie to widok pierwszorzędny.

Dwusetny odcinek zaskoczył cholernie pozytywnie. Oby takich więcej !!

PS. Lois w żółtej sukience. O kurczę, wygląda niesamowicie…

Ocena – 9+/10