PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36409
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Zapraszam do dyskusji:)

Świetny odcinek!! Co prawda czasem już nie mogłam słuchać tych tekstów generała (czy wszyscy amerykańscy generałowie pieprzą takie bzdury?:P), ale ogólnie odcinek strasznie mi się podobał (Lois i Emil xD)

rany, płatki kwiatów xD oby to nie wyszło tandetnie...:P gdzieś słyszałam, że oświadczyny będą na początku 11 odcinka... i tak sobie myślę: Clark uklęknie na kolano, wyjmie pierścionek i zada wielkie pytanie: "Will you marry me?", potem będzie najazd na twarz Lois i... "Somebody saaaaaaaaave meeeeeeeee!!!!!" xD padłabym ze śmiechu xD

użytkownik usunięty
Luelle

eee to by było niesmaczne.;) Oby te płatki wytłumaczyli w sposób podobny do tych świecidełek z 10x05.:) Tam bardzo fajnie to wyszło...i całkiem naturalnie.:) Wiem już, że w 10x11, trochę dziwnie. To oświadczyny mają być tym przełomem, a co z lotem??:( Oświadczyny zamiast lotu?? Sam nie wiem co wole, a jakoś wątpię żeby jedno i drugie w jednym odcinku umieścili, choć jakaś tam szansa jest, ale...niewielka.:( Ale gdy pomyślę co sprowokowało Clarka do latania w 10x04, to nadzieja znów się pojawia.;)
Ja to widzę tak: Wkłada pierścionek na palec Lois, całują się, Clark patrzy w dół i krzyczy na całe gardło..."O nie!!! Ja latam, lecimy!!!! Ja mam lęk wysokości!!!!!! Lois, zaraz spadniemy, umrzemy!!!! To znaczy Ty bo ja jestem ze Stali!!! AAAAAAAAA!!!!!!!!!!! I wtedy dopiero Somebody saaaaave meeeee!!!!! Myślę, że jest to bardziej realne niż Twoje Luelle.;)

myślę, że Clark nawet nie zdążyłby krzyknąć, bo by spadł na ziemię:P bądźmy realistami, Clark nagle miałby przestać być ciapą?:P
albo będzie tak: Clark się oświadczy, pocałują się, Clark uniesie się w powietrze, zauważy to i w tym momencie bedzie najazd kamery na przerażony wzrok eSa, i zacznie spadać... i "Somebody saaaaaaaaave meeeeeeeee!!". I potem po czółówce będzie takie wielki ŁUP na stodołę (nie wiem czemu, ale cały czas mam wrażenie, że będzie to w stodole - hej! Tam się dzieje wszystko! Nawet śluby wyprawiają!!:P)

użytkownik usunięty
Luelle

haha!!! Racja, ale na stodołę być nie może...raczjej, bo przecież mamy naszą ukochaną budkę telefoniczną w plenerze.;) Przyjrzyj się Luelle.;) Przypuszczam więc, że nasi bohaterowi spadną na budkę telefoniczną. W sumie praktyczne rozwiązanie bo...po co im teraz skoro już do siebie nie telefonują.;)

no ja wiem, że na zdjęciu jest budka, ale ja mam ciągle w głowię to nieszczęsną stodołę:P to jest centrum towarzyskie Smallville i nie tylko:P

szczerze, wolę lot niż jakieś zakichane zaręczyny!!:P

użytkownik usunięty
Luelle

Ja tam stawiam na równi oba wydarzenia, bo jedno jest jakby moim najbardziej oczekiwanym jeśli chodzi o wątek miłosny w Smallville, a lot najbardziej oczekiwany jeśli chodzi o dojrzewanie Clarka. Oczywiście zdecydowanie bardziej chciałbym ujrzeć lot, a najlepiej jedno i drugie.;) Kurza blaszka, ale oni muszą mieć naprawdę niski ten budżet. Chyba nas okłamali, że jest taki sam co w 9.;) Na co oni go tak oszczędzają?? Już chce wierdzieć!!!!!!xD

e tam, Lois i Clark są już w związku, więc śluby mogliby darować już sobie w Smallville^^ za dużo słodzenia i za szybko na ślub:P
za to latanie... o, za tym to ja tęsknie!!:)

użytkownik usunięty
Luelle

Niby tak, ale z drugiej strony warto by było doprowadzić ten wątek do końca przed zakończeniem serialu.;) Zawsze krok dalej od związku z Laną.:P Poza tym krok w kierunku świetnej przyszłości, którą żeśmy widzieli w finale 9 i 4 epizodzie.:) Potem zostaje już tylko sam Clark, który musi przybliżyć się do tej wizji.:) Być może dlatego czekam na te zaręczyny, by mieć już Clois z głowy i żeby twórcy w końcu zajęli się samym Clarkiem.;) Poza tym sam Clark nie zasługuje według mnie na taki przywilej jak lot, taka ciapa?? Większa niż kiedykolwiek?? Prędzej Lois zasługuje na jakąś super moc, a skoro i tak jej nie dostanie, to już niech będzie ten pierścionek.:)

to Lois powinna na końcu zostać Supermanem xD taka prawda!:P

hm... myślę, że po tylu latach cierpień i maltretowania Clark zasługuje chociaż na lot. Skoro ma być ciągle bity to niech chociaż umie latać!! xD

użytkownik usunięty
Luelle

Szkoda, że w serialu mamy już jedną Supergirl...choć w sumie jeszcze nie.;)

hm...myślisz, że jak Darkseid będzie nim obijać o ziemię to będzie to...przyjemniejsze?? Och, źle życzysz Clarkowi Luelle.;) Prawda jest taka, że czy będzie umieć latać czy nie i tak dostanie łupnia, jeśli nie nauczy się porządnie walczyć...jak superman.;)

tak, ale dzięki lataniu ma element zaskoczenia przy ucieczce xD
Wierz mi, baaardzo chciałbym by Clark w końcu wziął się w garść i obił pare złych mord, ale nie wiem czy to się stanie w Smallville^^

użytkownik usunięty
Luelle

Hmm, to może podsumujmy nasze rozważania zdaniem, iż naprawdę źle Clarkowi zrobiło to zmartwychwstanie.;) Umarł Clark-prawie supermanem, ożył Clark-ciamajda, który by dogonić siebie z 9 serii, musi od nowa dojrzewać.;) Czy mu się to uda w pół roku?? Tego dowiemy się tylko oglądając 10 sezon Smallville.;) Ha! Zapachniało reklamą telewizyjną, hehe.;) I tak to właśnie wygląda...;)

kurde, no myślałam, że jak w końcu wziął się w garść w 9 sezonie to będzie dalej tak ciągnął! Kurde, nawet myślałam, że to zmartwychwstanie mu bardziej pomoże! Albo Lois! A tu nic! Dalej wszyscy go biją! xD

użytkownik usunięty
Luelle

ekhm!! Bardziej i częściej niż kiedykolwiek - że tak się wtrącę.xD

nawet więcej i bardziej niż w 1 sezonie, a wtedy nie miał tylu mocy:P

użytkownik usunięty
Luelle

Widocznie na tym polega ten najtrudniejszy test dla Kal-Ela, o którym wspominał Jonathan.;) Jakoś nie tak go sobie wyobrażałem...Znaczy, myślałem, że będzie polegać na czymś innym.;) Oby Kal-El niedługo udowodnił, że potrafi być bitym, bo przeciętny widz nie przetrzyma tego heroizmu, hehe.;)

Luelle

o, nowy news - 17 odcinek będzie nazywał się "Booster":)

Luelle

Więc tak odnośnie waszych teorii spiskowych- ja stawiam na to, że te oświadczyny wydarzą się pod koniec odcinka i wtedy Clark już będzie posiadał umiejętność latania. Więc poprostu weźmie Lois w ramiona i przyleci do tej budki xD Rzecz jasna uklęknie, wyjmie pierścionek, wypowie te magiczne pytanie "Lois, will you marry me?", będzie najazd na twarz Lois... i w ten pojawią się napisy końcowe xD A tak na serio, wydaje mi się, że lot i oświadczyny są ze sobą połączone. Więc, jednym słowem niech Lois mówi tak, a wtedy Clark zacznie latać bo będzie spełniony xD I wtedy żaden złoczyńca, żadne zielone kamienie go nie powstrzymają xD
Natomiast odnośnie "dzisiejszego/jutrzejszego" odcinka-wydaje mi się, że jesiomania ma rację. Bad Clark wtargnie do Watchtower, cała ekipa się zbierze by z nim walczyć i w ten... Bad Clark wróci do swojej rzeczywistości a Clark pojawi się przed teamem, który będzie miał mord w oczach :P (jednym słowem scena z previewa).

sophie15

ech, OBY poleciał! bo się poważnie pogniewam na scenarzystów!! xD dobra, nie jusi jeszcze koniecznie zakładać stroju, ale by choć poleciał! xD

użytkownik usunięty
sophie15

Oj, żeby tak było jak napisałaś sophie15, to...byłoby tak jak powinno.:) A wiemy, że różnie z tym bywa.;) Ale gdybyś miała rację to...po prostu...świetnie no!!;)