PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36455
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

No wreszcie dobry odcinek. Po beznadziejnym "Hero" scenarzyści zafundowali nam bardzo ciekawy odcinek. Podobała mi się scena uwięzienia Clarka w tym więzieniu (podobna scena końcówka 1 sezonu Lois i Clark, gdy Lex uwięził tam eSa). Karze przywrócono pamięć to również na plus bo już mnie wkurzała ta bezsensowna amnezja. No i odcinek poruszył temat "Veritas". Pomysł bardzo ciekawy i dodatkowy plus za pannę Swann. Szkoda, że nie było jej pisane zostać na dłużej. Bardzo fajna osobistość. Kolejny plus za nawiązania do Supermana. (Scena rozmowy z Patricii z Clarkiem) Końcowa scena dołująca ...widać łysol nie traci czasu. Lana nie przynudzała nawet w tym odcinku.
Jak widać Lionel zawsze pozostanie Luthorem...

Ocena 5/6

ocenił(a) serial na 10
MackKL

Podzielam zdanie mojego przed mówcy. Bardo dobry odcinek. Nie do konca wierze w złe intencje Lionela, na pewno coś knuje. Szkoda ,ze znowu nie było Lois. Duzym Plusem jest koncowka, az nie mogesie doczekac kolejnego odcinka ;)

Ocena 8/10

MackKL

Ja nie popieram Twojego zdania. Tyle nasłuchałem się jak to właśnie "Traveler" (albo "Veritas" już nie pamiętam) ma zmienić nasze postrzeganie na serial, to nastawiłem się na jakiś odjechany odcinek. A tu w dalszym ciągu powielane wątki. Ile razy to Clark był więziony już w takich miejscach?! Na plus oczywiście jakiś postęp w ogólnej fabule serialu: wiadomości od dr. Swann, przywrócenie pamięci Karze no i wreszcie coraz bardziej klaruje nam się obraz Luthorów. Ale oczywiście porównując ten odcinek z "Hero", który był od czapy, wypada dużo lepiej. Podsumowując traktuję ten odcinek jak taki wstęp do (mam nadzieję) lepszego "Veritas" :)

ocenił(a) serial na 10
Showtime_2

"traktuję ten odcinek jak taki wstęp do (mam nadzieję) lepszego "Veritas" :)" -- myśle,że oto włsnie scenarzystom chodziło. Ten odcinek miał być wstępem do mam nadzieje jeszcze lepszego "Veritas"! ;)