Odcinek równie dobry jak poprzednik. Więcej latania zdecydowanie na plus. Brainiac zaczyna mnie już wkurzać ale lepszy on niż wielka guma balonowa koloru czarnego (lol) Mimo to również i tą postacią jestem już znudzony. Cała intryga z "Veritas" podoba mi się. Muszę przyznać, że dość ciekawie to wymyślili. Kent mógłby już zacząć latać, albo choć używać innych mocy prócz biegania bo przesyt czuję.
Ciekawe co się stało z Laną i czego Fine chce od Kary...
Ocena (jako normalnego odcinka) -- 5
Odc. dał czadu :)słowa "It's to late" mam nadzieję że oznaczają że Lana umrze, ale jak dobrze pamiętam Brainiac mówił że on kontroluje Lane więc może on coś zrobił Karze albo coś z nią zrobił i za późno żeby to odwrócić i powiedział to przez Kare... dużo możliwości nam to daje .... intryga Veritas daje nam kilka możliwości, bo to może być broń jak zabić lub kontrolować Kenta ...
Dobry odc. 9/10
Ja uważam, że odcinek był ciekawy... Oceniam na 5, tak jak Mack...
Gdy Kara chciała nauczyć Clarka latać, to myślałem chociaż, że spróbuje polecieć, lecz zaraz spadnie, a tu w ogóle stóp od ziemi nie oderwał. Brainiac przypomina mi terminatora T-1000, a terminatora 2 bardzo lubię, więc nie mam zadnych zastrzeżen do tej postaci. Mam nadzieję, że walka Clarka z nim będzie chociaż efektowna...(jeśli w ogóle do takiej dojdzie)
Dużo ciekawych rzeczy dowiedzieliśmy się o "Veritas"...Teraz szkoda mi Lionela, któremu już nikt nie wierzy...
Jestem bardzo ciekaw, co nadchodzi takiego strasznego.. ??
Odcienek bardzo,ale to bardzo dobry!! Pierwsza scena jak Clark rzuca braniakiem jest genialna. Jak ktos juz tu wczesniej wspomnial -szkoda ,ze Clark tak szybko sie zniechecil nauka latania. Intryga "Veritas" interesująca i wnoszaca cos nowego i ciekawego. Bardzo dobry motyw z Laną. Ogólnie mówiąc jeden z ciekawszych odcinkow "Smallville" - "Rayana" nie przebił, ale zdecydowanie godny uwagi i wyróżnienia.
8,5/10
pozdrowionka
a jak myślicie... co chce zrobić Brainiac? Doomsday to chyba trochę naciągana teoria nie? :p
odcinek faktycznie dobry...
"Doomsday to chyba trochę naciągana teoria nie?"
Mówisz o DOOMSDAY -- jako dzień zagłady czyli jakiś straszne wydarzenie czy też o potworze Doomsday, który zabił supermana?
Jeżeli o potworze to szczerze nie widzę sensu go wprowadzać. Było by to głupie nawet jak na smallville. No chyba, że producenci chcieli by szybko serial zakończyć i zabić Clarka ale to by im fani nie podarowali. (zarówno samego komiksu jak i serialu)
chodzie mi o potwora... ale przecież śmierć nie jest w smallville problemem nie? ;p
choć faktycznie to trochę naciągane... ;p
a jakie są wasze pomysły? co to może być?