PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36374
6,8 9 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

POSTAĆ Z UNIWERSUM DC COMICS, PLASTIQUE POWRACA Z PRZYJACIÓLMI! – Chloe (Allison Mack) powraca i błaga Clarka (Tom Welling), by ten zabił Davisa (Sam Wiwer), zważywszy na to, iż nie potrafi on już kontrolować bestii w nim drzemiącej. Tess (Cassidy Freeman) skompletowała drużynę meteorytowych dziwaków, w której znajduje się również Plastique (gościnnie Jessica Parker Kennedy), by wyśledzić Davisa, aby Clark mógł go zabić. Plan Mercy niestety wymyka się z pod kontroli, kiedy jej zespół odkrywa, że ma ona podwójne zamiary. Aaron Ashmore i Justin Hartley także występują. Tom Welling wyreżyserował odcinek napisany przez Al. Septiena i Turi Meyer.

Zapraszam do dyskusji.

MackKL

Aaron Ashmore chyba nie wystąpił w tym odcinku, chyba że coś przegapiłam. Osobiście 8x21 mi się nie spodobał, liczyłam na coś lepszego przed ostatnim odcinkiem sezonu. Kent mnie wkurzał strasznie, choćby nie wiem co on nie chce sobie pobrudzić rąk i zrobić tego, co trzeba... Ja rozumiem, że on jest wielkim bohaterem, ale nie mogę już znieść tej jego świętości.
Jedyny plus odcinka to Olli. Końcówka niby ciekawa, ale jakoś za bardzo zaczynają kombinować w tym serialu.
Czekam na finał i prawdziwą walkę Clarka z Doomsday'em.

ocenił(a) serial na 7
White_Rose05

ogólnie dam 6/10 kolejny nic nie wnoszący odcinek jak na przedostatni sezonu to trochę załamka ale końcówka mnie trochę wciągnęła :) pytanie do MackKL bo jesteś "obryty" ogólnie w DC i komiksowej wersji supermana to pewnie będziesz wiedział ostatnie słowa w odcinku "Więc jesteś zbawcą Kandoru" co to jest ten Kandor ?????????????

POZDRO.

ocenił(a) serial na 8
Cholasina

Odcinek dobry, ale jest też parę minusów. Na plus można zaliczyć całą to ligę niesprawiedliwych. Fajnie było ich zobaczyć razem. Szkoda, że Limewire poszła się paść, bo to popularniejsza przeciwniczka eSa. Jednak w sumie w smallville została pokazana niezbyt ciekawie to może i dobrze. Czarny kryptonit no, no , no -- logiczne. Podejrzewam, że z tym stwierdzeniem, że "Clark będzie płacił za błędy" to będzie tak, że użyje kryptonitu i Davisa ostatecznie zniszczy. To będzie ta śmierć tej dobrej postaci i pozostanie tylko bestia. Green Arrow znów był zajebisty w akcji. Parasite fajny - moce Kentowi odebrał -- to już trochę nie logiczne, bo komiksowy Parasite co prawda kradł zdolności, ale tylko chwilowo i Kent powracał do sił po czasie - tutaj jakby przejął całość to mi się nie podobało.
Tess niszczy kryształ? - koniec biadolenia Clarka, zostanie mu tylko walka. No i dobrze, bo na to czekam.

Wielki minus za końcową scenę!!! -- co to kurde jest? Jaki Kandor --co Tess ma z tym wspólnego? Czysta głupota podobna jak z tym kontrolowaniem Kal-ela za pomocą kulki w Arctic.

Ocena -5/6

KANDOR

http://www.superman.com.pl/html/bios/kandor.htm

wszystko, a nawet więcej. Zapraszam do lektury.

ocenił(a) serial na 7
MackKL

Trailer ostatniego odcinka Serii "DOOMSDAY"

http://www.youtube.com/watch?v=xve7b_38a-M

ocenił(a) serial na 7
Cholasina

macie tu kawałek walki Clarka z Doomsdayem który będzie w następnym odcinku

http://www.youtube.com/watch?v=WFv8JX-hDqA