PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36404
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Lot Clarka

ocenił(a) serial na 8

Zastanawia mnie dlaczego dopiero w 10 sezonie na koncu pokazali lot Clarka?

ocenił(a) serial na 10
loozack

widocznie nie oglądałeś uważnie wszystkich odcinków/sezonów

ocenił(a) serial na 8
emielregispl

wiec mnie oswiec, bo z tego co wiem to on po prostu nie umiał. Nie mowie tutaj, o przypadkach sporadycznych gdzie udało mu sie raz poleciec jak nei był sobą

ocenił(a) serial na 10
loozack

no prosze sam sobie odpowiedziales na pytanie.. nie umiał - dlatego nie pokazali

ocenił(a) serial na 10
loozack

czy moze chcesz wiedziec czemu nie umiał a nie czemu nie pokazali???

ocenił(a) serial na 8
emielregispl

hmmm no wiec czemu nie umiał?

ocenił(a) serial na 10
loozack

poniewaz przez całe 10 sezonów nie potrafil zaakceptowac swojego kryptońskiego pochodzenia. Kara i Zed umieli bo byli kryptończykami i fizycznie i psychicznie - clark wychowywal sie w smallville wiec byl mentalnie czlowiekiem; zauwaz ze kiedy byl wciagniety w jaskini przez Jor -Ela gdy powrocil to latal ale nie byl wtedy sobą ( 1 szy odcinek w ktorym pojawia sie Lois) i w ostatnim epizodzie w starciu z darksidem odkrywa i akceptuje swoje przeznaczenie,, nie powinienem ignorowac mojego kryptońskiego pochodzenia, moją siłą jest zaakceptowanie go''

emielregispl

Fajnie, że wyjaśniłeś, bo też się w tym pogubiłem wielkie dzięki Bro.

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 9
emielregispl

emielregispl warto także zaznaczyć, że cała sprawa z lataniem to także zamysł twórców tego serialu :)

"Koncepcja Smallville narodziła się po anulowaniu projektu o przygodach młodego Bruce Wayne'a, w czasach zanim został Batmanem. Po spotkaniu prezesa telewizyjnego oddziału Warner Bros. z producentami Goughem i Millarem wprowadzono zasadę "no tights no flights" (zero rajstop, zero latania), która miała pomóc Clarkowi lepiej odwzorować proces zostawania Supermanem."

ocenił(a) serial na 10
Nozix

słusznie prawisz :)

ocenił(a) serial na 10
loozack

Emielregispl wyjaśnił dosadnie i prawidłowo :) Ale tak jak pisał wcześniej... Wystarczyło uważnie oglądać żeby wiedzieć dlaczego nie umiał.

ocenił(a) serial na 6
loozack

Nie umiał, dopiero poprzez Luis został prawdziwym bohaterem i się rozwijał, dopiero w ostatnim odcinku podsumowali całą historię : )