PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36454
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

hmmmm ciekawie się zaczął :) no sam nie wiem czegoś mi w tym odcinku brakowało chyba funduszy wydanych na ten epizod :) bo odcinek w sumie przegadany walka finałowa a mianowicie jej brak bo trudno to nazwać walką jedyne co mi się jak na razie podoba w tym sezonie to przemiana Clarka nie jest to już taka chodząca piz**czeka tylko jest taki jaki powinien być, a gdzie Zod zniknął? to też mnie jakoś zdziwiło Ogólnie dam odcinkowi 7/10

ocenił(a) serial na 9
Cholasina

Dla mnie ten odcinek był bardzo ciekawy. Głownie ze względu na relacje Clark - Lois - Smuga. Walki w Smallville zawsze są krótkie więc jak mieliby sobie nakłaść po twarzy 2 razy to ja już wolę takie rozwiązanie które przedstawili. Konfrontacja Clarka z Metallo zakończyła się w ten sposób że możemy chyba spodziewać się jego powrotu, przynajmniej tak można to odczuć. Ogólnie odcinek bardzo ciekawy 9/10 !!!

ocenił(a) serial na 6
ralfi99

Odcinek swietny tylko szkoda, że Clark wrócił do Daily Planet. Mam nadzieje, że nadal bedzie Smugą. Coraz bardziej ciekawi mnie jak Smuga przeistoczy się w Supermana.

Cholasina

Odcinek dobry , choć walka z Metallo trochę za krótka. Relacje Clark-Lois-Chloe były fajnie przedstawiane , Chloe chyba zazdrosna że Clark zwierza się Lois a nie jej. Najgorsza końcówka , Tess pewnie reaktywuje Corbena i Metallo powróci , ale z tymi kryptończykami to troche naciągane. Setki ich są na ziemi , nie mają mocy ale produkują cyborgi. No i ten motyw ze znakami kryptońskimi , bo ta postać na znaku rodu El wyglądała jak Clark. 7/10

tsmisiek

Postać na znaku rodu El to pewnie Jor-El, a chyba wszyscy wiemy, że Clark wygląda dokładnie tak jak jego ojciec za młodu ;)

matjias

Tylko skąd by się wziął tam Jor-El? Bo chyba nie z przyszłości , skoro nie żyje???

ocenił(a) serial na 8
tsmisiek

Daję 5. Była by szóstka gdyby wywiązała się jakaś walka między C.K a Metallo, bo to co było to żenada jest. Najsilniejszym plusem odcinka jest w ogóle postać Metallo. Tak jak wspominałem wcześniej podoba mi się i jest solidnie przedstawiona. Clark powrócił do DP to też na plus. Faktycznie tak jak przewiduję sprawy układają się po mojej myśli. Clark musi połączyć uczuciowość (której nigdy nie będzie w stanie się wyrzec całkowicie na rzecz zimnej kryptońskiej osobowości) z właśnie kryptońską mądrością, dziedzictwem. Czerwono - niebieska smuga wraz z "S" na piersi czyli nasz Superman.

Obyśmy Metallo jeszcze zobaczyli, bo postać rewelacyjna.

MackKL

A gdzie Lana? :(

ocenił(a) serial na 8
zelmer

No jak gdzie? Nie oglądałeś po kolei odcinków? Lana się skończyła. I całe szczęście.

http://smallville.com.pl/index.php/streszczenie/1/8/14

MackKL

Oglądałem ;) To bylo pytanie retoryczne wyrażające moją czarną rozpacz. Nie ma Lany, nie ma Smallville :(

zelmer

Jor-El - nie z przyszłości tylko z kuli tak jak Zod ;)

MackKL

Zgadzam się. Lana Lang nie jest potrzebna w Smallville. Nadszedł czas Lois Lane :)

Cholasina

Pojawianie się Austina Greena było dobrym zabiegiem.
Ale chyba twórcy zapatrzyli się na terminatora i Sarę...
Szkoda że gościu nie przeżył.

Co do minusów, to denerwuje mnie to stanie Klarka na dachu - idiotyczne.

Reszta w odcinku była tez całkiem interesująca.

Ale tylko8/10.