No to zacznę że pierwsza połowa była niezła gdyby nie ten cholerny pierścień i powrót do co tygodniowej nudnej historyjki jak dla mnie mogło się tak dalej ciągnąć Clark by wiał przed policją a Doomsday rozwalał by miasto po czym powrót Clarka i konfrontacja z Doomsdayem ale niestety twórcy serialu nie mieli JAJ żeby zrobić coś takiego !!!
Rewelacyjny odcinek. Naprawdę. Przede wszystkim Lois i bardzo jej dużo. Potem cała ta afera z ujawnieniem Clarka rodem z Marvel Civil War. Super. Bardzo dobrze, że tak się to zakończyło. Że jednak wróciło to to normalności. Jakby ciągnęli to dalej to by było idiotyczne. W końcu ktoś pomyślał. No i pierścień legionu! - genialny sposób na cofnięcie się w czasie i naprawę tego. Nie sposób się przyczepić, bo gdyby Jor-el cofał czas to by była wielka lipa. Davis i jego przemiana już lepiej. Clark to ciota i za ostatnią scenę o 1 oczko niżej. Co on Lois się boi i kawy nie pija?
Świetne nawiązanie Chloe do peleryny i skromnego reportera.
Ocena 5/6
NO REGISTRATION!! NO PUBLIC!! - tak ja uważam. Dobry heros to zamaskowany heros, to heros z podwójną tożsamością.
No i dali ciała!!!
Pojawiła się Lois, na początku żywa akcja, apotem jedno wielkie amerykańskie from zero to hero...
w mordę jeża!!!
Czy oni nie maja pomysłów?
Skończyły im się, czy co?
To cofnięcie się w czasie jest tak debilne, że już dawno należałoby z tym skończyć.
A Doomsday?
Co jest kurna mać?
Od kilku odcinków zero działania...
A Lex...nie żyje....nie, dadzą go pewnie w 22 odcinku...psia mać
Za rozwlekanie sezonu 8, za błędy i wypaczenia - 3/10.
Ten odcinek był bardzo dziwny ale zarazem ciekawy !!! Sytuacja w której Lois dowiaduje się prawdy o Clarku jest spox tylko ze zostało to za szybko wyjaśnione. Wyjawienie światu prawdy o Clarku bardzo ciekawe. Moim zdaniem pierścień był tu pozytywnym artefaktem ,ponieważ dzięki niemu wszystko wróciło do porządku dziennego. Lepiej żeby wszyscy ludzie nie wiedzieli że Clark to Superman i tutaj jest nawiązanie do rozmowy pomiędzy Clarkiem a Chloe o podwójnej tożsamości. Doomsday'a za mało ale trzeba być cierpliwym mam tylko nadzieje że na nim skupią uwagę w 9 sezonie skoro chcą dalej kręcić. Ogólnie odcinek ciekawy więc daje 8/10!!!!
"To cofnięcie się w czasie jest tak debilne, że już dawno należałoby z tym skończyć. "
To cofnięcie było jedynym logicznym wyjściem. Przecież nie można powiedzieć, że jest naciągane? Lipa by była jakby Jor-el cofał czas za pomocą fortecy. Mimo że nie jestem zwolennikiem cofania czasu i całego tego cyrku a tak samo publicznego ujawniania to jednak motyw z użyciem do tego pierścienia Legionu jest pomysłem trafnym.