PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36379
6,8 9 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Może już był taki temat, nie wiem. Jestem aktualnie na drugim sezonie i tak się zastanawiam, ile konkretnie lat ma Lex? Do szkoły nie chodzi, zachowuje się na 30, ale zadaje się z dzieciakami, więc sam już nie wiem :/

użytkownik usunięty
HankMoody

Jedna wersja mówi, że urodził się w 1980 r.
Więc najprawdopodobniej jest o sześć lat starszy od Clarka.
W pierwszym sezonie Clark miał ok. 14-15 lat, to zaś oznacza, że Lex miał wówczas ok. 20-21 lat.
Druga wersja może zakładać, że w momencie kiedy Lex stracił swoje włosy, na wskutek wybuchu meteorytów, miał wówczas 9 lat, z tego by wynikało, że może być starszy od Clarka nawet o 12 lat...

Więc jak sam widzisz, niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi.. ;-/

Ok, dzięki wielkie, Będę wierzył w wersję z sześcioma latami różnicy, najbardziej mi pasuje. Jeszcze raz dziękuję :)

ocenił(a) serial na 10

Eee, obie wersje to jest to samo. xD Skoro urodził się w 1980 r. a meteoryty spadly w 1989, jak to widzimy w pierwszym odcinku, to mial wtedy 9 lat. :)

użytkownik usunięty
DarthDream

Tak, zgadzam się, tylko nie rozumiem, że skoro Clark wtedy właśnie się pojawił, to ile tak naprawdę miał wówczas lat, względem Lexa..?
Jest to gdzieś powiedziane? Chyba nie... Chodzi o różnicę wieku między nimi.

ocenił(a) serial na 10

No ma 3 lata. Skoro w 2001 ma 14 lub 15, to musial miec w chwili przylotu 2 lub 3.

użytkownik usunięty
DarthDream

Najprawdopodobniej.

ocenił(a) serial na 8
HankMoody

Robię właśnie powtórkę z oglądania i mogę potwierdzić to co napisaliście. W 1 odcinku Lex mówi, że stracił włosy w wieku 9 lat, a Lana mówi, że jej rodzice zginęli gdy miała 3 lata. Zakładając, że Lana i Clark są równolatkami to między Lexem a Clarkiem jest 6 lat różnicy - Lex rocznik 1980, Clark rocznik 1986.