Może już był taki temat, nie wiem. Jestem aktualnie na drugim sezonie i tak się zastanawiam, ile konkretnie lat ma Lex? Do szkoły nie chodzi, zachowuje się na 30, ale zadaje się z dzieciakami, więc sam już nie wiem :/
Jedna wersja mówi, że urodził się w 1980 r.
Więc najprawdopodobniej jest o sześć lat starszy od Clarka.
W pierwszym sezonie Clark miał ok. 14-15 lat, to zaś oznacza, że Lex miał wówczas ok. 20-21 lat.
Druga wersja może zakładać, że w momencie kiedy Lex stracił swoje włosy, na wskutek wybuchu meteorytów, miał wówczas 9 lat, z tego by wynikało, że może być starszy od Clarka nawet o 12 lat...
Więc jak sam widzisz, niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi.. ;-/
Ok, dzięki wielkie, Będę wierzył w wersję z sześcioma latami różnicy, najbardziej mi pasuje. Jeszcze raz dziękuję :)
Eee, obie wersje to jest to samo. xD Skoro urodził się w 1980 r. a meteoryty spadly w 1989, jak to widzimy w pierwszym odcinku, to mial wtedy 9 lat. :)
Tak, zgadzam się, tylko nie rozumiem, że skoro Clark wtedy właśnie się pojawił, to ile tak naprawdę miał wówczas lat, względem Lexa..?
Jest to gdzieś powiedziane? Chyba nie... Chodzi o różnicę wieku między nimi.
No ma 3 lata. Skoro w 2001 ma 14 lub 15, to musial miec w chwili przylotu 2 lub 3.
Robię właśnie powtórkę z oglądania i mogę potwierdzić to co napisaliście. W 1 odcinku Lex mówi, że stracił włosy w wieku 9 lat, a Lana mówi, że jej rodzice zginęli gdy miała 3 lata. Zakładając, że Lana i Clark są równolatkami to między Lexem a Clarkiem jest 6 lat różnicy - Lex rocznik 1980, Clark rocznik 1986.