Że co??
Że już??
Ze tak??
Najgłupsze zakończenie jakie można było wymyślić w tym serialu!!!!! Jestem zawiedziony.
Też tak uważam. Ostatni odcinek powinien być podsumowaniem, przypomnieniem całego serialu, a przy tym wypadałoby żeby był ciekawy i warty zapamiętania, taki ,,ukłon'' w stronę tych którzy oglądali go od kilku lat. Ogólnie to od jakiegoś 7 sezonu TS to już nie było to samo co wcześniej, a to żałosne zakończenie jeszcze bardziej mnie w tym przekonaniu utwierdziło.
Było dzisiaj w nocy, ale widzę, że ktoś przespał... Pamiętacie moment, w którym Clark ma walczyć z Datk Sidem, i nagle słyszy głos Jor Ela, który pokazuje mu wszystkie próby? Pojawia się m.in Lex z 1 odcinka, Lana, Pete, Chloe, szkoła itd... Dla mnie to zaskoczenie jest satysfakcjonujące, i nie rozumiem tych narzekań, ale to typowe dla kogoś, kto się nie zna, a takich na filmwebie mnóstwo.
mówiąc o ,,próbach'' masz na myśli te króciutkie wstawki wycięte niczym z ,,opening'u''? A i według Ciebie, jak ktoś krytykuje Tajemnice Smallville (chociaż ja oglądałam każdy odcinek tego serialu i to od samego początku bo był moim ulubionym - dlatego tak mnie irytuje to co się z nim stało po 7 sezonie) to znaczy że się nie zna na filmach, tak ? Tym bardziej że wcale ten serial nie jest jakoś super zrobiony, a o dialogach to już lepiej nie wspominać :)
Oglądam mnóstwo seriali, owszem są różne zakończenia ale zakończenie Smallville mnie zawiodło. Nie wiem czy znasz Czarodziejki lub choćby PRZYJACIÓŁ to są dopiero zakończenia pełne pasji, wzruszeń i ogólnego ukłonu w stronę widzów z podziękowaniem za wieloletnie wierne oglądanie. W Smallville wiele wątków NIE zostało zamkniętych jak chociażby to czy Clark i Lois w końcu się pobrali lub co się stało z innymi Bohaterami-Mścicielami.
Ja jestem na 9 sezonie Smallville więc finał przede mną :)
Ale oglądałem charmed(czarodziejki) wszystkie sezony,odcinki po parę razy i rzeczywiście finał był rewelacyjny,wiele wyjaśniał,dalszą historie,życie sióstr.
No ale Smallville nie kończy się na 10 sezonie,jest komiks sezon 11
Zresztą charmed też się nie skończyło bo jest komiks chociaż nie wiem co w komiksie bo nie ma po polsku ...a mój angielski nie jest świetny.