PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90364}

Tajemnice Smallville

Smallville
2001 - 2011
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 36454
6,8 11 krytyków
Tajemnice Smallville
powrót do forum serialu Tajemnice Smallville

Od Poniedziałku o 23.55 na TVN kolejny sezon Smallville.

Paz_Vega

Później się nie dało :) TVN ma coś że ściąga dobre seriale, ale puszcza je bardzo późno

dabek_5

w przypadku tego serialu to norma a i pewnie parę razy godzina zostanie "naruszona" i np zacznie się później. Ale i na ten sezon się skusze mimo,że trzeba będzie wstać przed 7, tylko dlatego,że nie za bardzo mam czas na oglądanie w tygodniu a tym bardziej nie chce mieć kolejnego sezonu jakiegoś serialu do nadrobienia...za dużo tego :)

ocenił(a) serial na 8
Paz_Vega

Od kiedy bedzie ten nowy szosty sezon ?? Od którego poniedziałku ??

Darude1983

od dzisiaj :)

Paz_Vega

raczej nie od dzisiaj
TVN znów dał ciała i emituje zamiast odcinka Smallville odcinek Agentów NCIS

Paz_Vega

Haha macie smallville...TVN po raz kolejny w kulki poleciał.

Bizarro

Złe wieści:
Anulowano Smallville całkowicie w grudniu.

http://reklama.tvn.pl/6902,1588315,aktualnosci.html

ocenił(a) serial na 7
Bizarro

heh.. zmiana programowa... TVN puści TS dopiero od stycznia:( lipa...

Paz_Vega

Co za szopka dopiero od stycznia będzie Tajemnice Smallville a w zamian to puszczają powtórki NCIS.

LogTHX

No właśnie. Skąd wiesz, że od stycznia?

Bizarro

wczoraj podczas odc Agentów NCIS na dole ekranu widniał komunikat "na serial Tajemnice Smallville zapraszamy od stycznia. przepraszamy za zmiany programowe" coś w tym stylu...wściec się można :D

Paz_Vega

No i znów pewnie zrobią tak, że puszczą 6 odcinków, potem 6 latem, 6 znów zimą, potem resztę latem za 2 lata. Tak zrobili z czwartym sezonem. No i znów chcą wrócić do godzin nocnych i emisji raz na tydzień. To jest bez sensu. Czemu nie zrobią tak jak w poprzednie wakacje? Codzienna premierowa emisja...

ocenił(a) serial na 8
Bizarro

Mozna obejrzec kolejne dwa sezony w internecie szosty i siodmy. Tylko niestety z polskimi napisami.

http://iitv.info/tajemnice-smallville/

Darude1983

fajna stronka, skusze się na oglądanie nie tylko Tajemnic Smallville :) ale mam nadzieje, że nie spotka mnie tu niespodzianka, że po godzinie z hakiem pokaże "przekroczono limit oglądania na dzisiaj" a do końca filmu zostało z dobre 35 min ^^ lub jakieś obcięte końców/początki

ocenił(a) serial na 10
Paz_Vega

Tak jest, iitv to bardzo dobra strona. Olewam TVN, oglądam przez neta. Dobrze, że zatrzymałem się na 5 sezonie i nie siedziałem w poniedziałek do późna

Yeety21

Macie problemy, ściągnijcie sobie z sieci dowolny sezon/odcinek a nie narzekacie na TVN. Przecież nie od dzisiaj wiadomo jak traktuje odbiorce.
W USA już 9 sezon emitują a wy jaracie się że w TV 6 sezon puszczą... Czy internet to jakaś czarna magia dla aż tylu z was że ograniczacie się do łaskawych zarządców TVN?

toporminator

No chyba że ktoś nie umie oddychać bez lektora. Ale żeby czekać 2-3 lata aż to łaskawie TVN "spolszczy" kolejny sezon - cóż wasza sprawa, mnie pozostaje uśmiech zażenowania.

toporminator

geeez kolejny geniusz który szczyci się, że ściąga seriale. Brawo gratuluje jesteś moim mistrzem.
Powiem w swoim imieniu, jakbym chciała to bym ściągnęła Smallville, nie czuje takiej potrzeby bo nie jara mnie ten serial, podobnie jak żaden inny na tyle żebym koniecznie pobrała wszystkie sezony z internetu i leżała całymi dniami i oglądała. I zaskoczę Cie,że zdaje sobie sprawę jak bardzo PL telewizja jest opóźniona jeśli chodzi o emisje zagranicznych seriali.
I ilekroć jakiś serial będzie przerywany, zawsze znajdą sie ludzie, którzy będą na to narzekać i geniusze takie jak Ty które skrytykują, że jak to w XXI wieku nie ściągamy seriali ? jesteś śmieszny
A co do lektory, który wywołał u Ciebie uśmiech zażenowania, no cóż, nie każdy musi mieścić się w Twoich normach.

Paz_Vega

"nie czuje takiej potrzeby bo nie jara mnie ten serial, podobnie jak żaden inny na tyle żebym koniecznie pobrała wszystkie sezony z internetu i leżała całymi dniami i oglądała"
-- Widzę że znasz mnie lepiej niż ja siebie i z góry wiesz co robię całymi dniami... Droga koleżanko, nie wnioskuj czegoś na co nie masz żadnych podstaw. Wymyślasz sobie jakieś dziwne sposoby by mi dowalić, uwierz nie uda się.

"I zaskoczę Cie,że zdaje sobie sprawę jak bardzo PL telewizja jest opóźniona jeśli chodzi o emisje zagranicznych seriali"

Wow, gratulacje, rozgryzałaś mnie, taaaak właśnie o to mi chodziło żeby pokazać prawdę o TVN, ale kurde, Tobie udało się mnie nakryć... A myślałem że nikt tego nie wie...

"I ilekroć jakiś serial będzie przerywany, zawsze znajdą sie ludzie, którzy będą na to narzekać i geniusze takie jak Ty które skrytykują, że jak to w XXI wieku nie ściągamy seriali ? jesteś śmieszny"

Co w tym dziwnego? Nie mam prawa narzekać jak TVN leci w kulki? Ja jestem śmieszny? Droga koleżanko, nie nawołuje do ściągania seriali. Czy aż tak ciężko przeczytać dwa razy moją wypowiedź by zrozumieć jej sens? Zupełnie o czymś innym nawijałem...
Czytam wątek i widzę sporo opinii typu:
"Później się nie dało :) TVN ma coś że ściąga dobre seriale, ale puszcza je bardzo późno"
"TVN znów dał ciała i emituje zamiast odcinka Smallville odcinek Agentów NCIS "
"Anulowano Smallville całkowicie w grudniu."
Wyraziłem opinię, podsunąłem rozwiązanie - nazywaj to jak chcesz. IMO lepiej ściągnąć sobie ten 6 sezon Smallville i nie martwić się kiedy, czy od stycznia czy jeszcze później, nie czekać do północy by dowiedzieć się że jednak nie puszczą... IMO lepiej to sobie pobrać, oglądać tyle ile się chce i kiedy ma się tylko ochotę. Złe rozwiązanie?

"A co do lektory, który wywołał u Ciebie uśmiech zażenowania, no cóż, nie każdy musi mieścić się w Twoich normach."
Czy ja piszę w jakimś niezrozumiałym języku?? Zażenowanie moje wynikało z potencjalnych osób które czekają na 6 sezon 3 lata tylko dla tego że nie mogą sobie poradzić bez lektora, nie miałem tu na myśli poziomu lektora w tym serialu. Aż tak ciężko wysilić szare komórki??

ocenił(a) serial na 8
toporminator

Paz_Vega i toporminator. Oboje macie po troszkę racji.

Paz_Vega nie ściąga serialu i jest daleko w tyle. Od razu mówię czekając na TVN nie doczekasz się niestety. Wykupił ile wykupił i będzie emitował ciągle to samo. Nie warto. Możesz ściągnąć i usunąć, możesz obejrzeć gdzieś online.

toporminator ściągasz, spoko. Ale nie przechwalaj się tym i nie pisz tekstów typu "uśmiech zażenowania". Nie każdy popiera ściąganie, nie każdy chce ściągać, nie każdy ma taką możliwość techniczną, nie każdy umie ściągać, nie każdy musi tym żyć. Więc nie wywyższaj się tylko siedź cicho.

MackKL

i właśnie o to mi chodzi. Ja to odebrałam jak przechwalanie. Owszem nie będę zaprzeczała, że ściągam seriale ale tylko wtedy kiedy wiem, że telewizja jak np tvp2 nie powtarza ileś tam razy serialu i nie ma możliwości puszczenia powtórek jak np. TVN -->TVN7, tak było w przypadku "powrót do życia"(tvp2, który w większości odc przegapiłam czy "Millennium"(TV4), który chciałam sobie odświeżyć i wątpię, że zostanie on w najbliższym czasie ponownie wyemitowany.

Smallville owszem lubie ale nie ściągałam tego serialu i nie mam zamiaru ściągnąć ze względu na ilość sezonów, po prostu z czystego lenistwa a i też dlatego, że jeśli coś leci w tv a lubie zobaczyć to dla przyjemności to wole raz w tygodniu popatrzeć w ten telewizor i machnąć ręką na tego lektora.

Dla mnie seriale są najlepsze takie które mają max 3 sezony, nie są tasiemcami, nie wciągają mnie na tak długo...owszem jest narzekanie kiedy się skończy bo to chyba normalka ale na następny dzień zapominasz o tym, nie przeżywasz jak stonka oprysk i znajdujesz sobie kolejny serial :)

Generalnie chodzi o to, że ja żyje odcinkiem a nie całym sezonem. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym po zakończeniu emisji tv choćby nie wiem jak bardzo fajnego serialu poleciała i ściągnęła kolejny sezon. Nie jestem typowym serialowcem, oglądam dużo ale głównie w tv dlatego jak wcześniej powiedziałam mam dużo produkcji do nadrobienia.

ocenił(a) serial na 8
Paz_Vega

"i nie mam zamiaru ściągnąć ze względu na ilość sezonów, po prostu z czystego lenistwa "

Tu akurat dałaś gafę, gdyż zwykle ściąganie nie wymaga ingerencji. Nastawiasz idziesz do budy, przychodzisz i oglądasz. ;) Szczególnie jak się ma konto premium na R.S. i flashgeta.

"Nie zdarzyło mi się jeszcze, żebym po zakończeniu emisji tv choćby nie wiem jak bardzo fajnego serialu poleciała i ściągnęła kolejny sezon."

Obejrzyj Supernatural. Powinnaś zmienić zdanie. Jeden z niewielu serialu, który klimat potrafi podnieść z sezonu na sezon.

MackKL

wiem, że nie wymaga większej ingerencji USDownloader(ale często i on nawala) wł i dziękuje a konta premium oczywiście nie mam xD a torrentów nie lubie. po prostu ściąganie nie należy do moich ulubionych zajęć, po co ma mi zalegać gdzieś i przeleżeć nie wiadomo ile czasu zanim zobaczę więc wole już tego nie robić, nie dość, że przegrywane płyty zalegają to jeszcze oryginały leżą i zbierają kurz.
Supernatural jest bardzo fajne, ale zaniedbałam parę odc 3sezonu które emitowali w tv i po prostu doszłam do wniosku, że nie ma sensu oglądać reszty. Mimo to widzisz i tego jednak nie ściągnęłam. Ale nigdzie sie nie wybieram i kiedyś to wszystko nadrobię, no chyba, że znowu zacznę 15 rzeczy na raz, obecnie rozpoczęłam oglądanie Archiwum X na iiTV. info, może to dokończę choć i tak już dawno nie patrzyłam.
No taki dziwny ze mnie ludź, dużo rzeczy bym chciała obejrzeć ale jak zwykle 24h na zrobienie wszystkiego, dodając do tego moje roztrzepanie jest za krótkie^^

Paz_Vega

A i tak jeszcze BTW:

"Tu akurat dałaś gafę, gdyż zwykle ściąganie nie wymaga ingerencji. Nastawiasz idziesz do budy, przychodzisz i oglądasz. ;) Szczególnie jak się ma konto premium na R.S. i flashgeta."

"wiem, że nie wymaga większej ingerencji USDownloader(ale często i on nawala) wł i dziękuje a konta premium oczywiście nie mam xD a torrentów nie lubie."

I to do mnie poszło oskarżenie, że gadam o ściąganiu, chwalę się tym, namawiam i Bóg wie co jeszcze...

toporminator

poszło oskarżenie bo sposób w jaki poinformowałeś nas, jak to określiłeś "podsunąłeś pomysł" nie był zbyt dobry. jakbyś napisał to inaczej np. "czy nie łatwiej nam było by skorzystać z dobrodziejstw internetu i ściągnąć serial?" czy coś podobnego tak, żeby nie zostało negatywnie odebrane i nie tworzyły się niepotrzebne dyskusje jak to ma miejsce teraz. wystarczyło trochę grzeczności a nie robienie z nas Bóg wie jak ciemnych i ograniczonych mas, które urodziły się wczoraj i nie wpadłyby na pomysł pobrania Smallville. dobry pomysł to byłby wtedy kiedy np posiadałbyś ten serial i zaproponował wymianę.

swoją drogą doczepiłeś się już na siłę, że to niby my się chwalimy ściąganiem, jakbyś nie zauważył, że jest jednak różnica między tym w jaki sposób powiedział to MackKL i ja a w jaki Ty.

tak więc myślę, że nie musisz się wysilać i czwarty raz nam tłumaczyć tego o co Ci chodzi, zakończę tą rozmowę cytatem skierowanym do Ciebie "Jeśli cię świat nie rozumie, to albo jesteś geniuszem, albo tylko wyjątkiem". dziękuje i tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Paz_Vega

Przykleiłaś mi etykietkę jakiegoś geniusza, w zasadzie zupełnie nie wiem skąd ten pomysł - ale mniejsza o to.
"wystarczyło trochę grzeczności" - szkoda że już zakończyłaś temat, bo chętnie bym się dowiedział w którym momencie byłem niegrzeczny w stosunku do kogokolwiek w tym temacie?
Ja również mam już dosyć tej dyskusji, gdyż Twoje zaszufladkowane podejście i święcie jasne przekonanie co do własnej racji powoli mi już doskwiera. Nie wiem skąd tak dobrze znasz mnie i skąd ta pewność co do tego co miałem na myśli pisząc swój pierwszy komentarz... Mimo kilku prób wyjaśnienia moich intencji, zamiarów i generalnie tego co chciałem przekazać, Twoje stanowisko nadal jest takie, że zrobiłem z was "Bóg wie jak ciemnych i ograniczonych mas..." Ale co ja tam się będę z Tobą kłócić, przecież wiesz lepiej, ja na pewno kłamię, tak naprawdę chodziło mi przecież o wywyższenie się nad resztą i szydzenie z niewiedzy innych nie?
A i proszę o darowanie sobie podsuwania mi tekstów następujących po "jakbyś to napisał inaczej np.(...)". Jestem dorosłym człowiekiem i nie potrzebuje pomocy w wyrażaniu opinii, tak samo, jak nie interesuje mnie szczególnie mocno jak powinienem się wypowiadać tak aby Tobie (czy raczej "wam" ach..) się to podobało/mieściło w granicach akceptowalności. Akurat na tym mi specjalnie nie zależy. I skończ proszę z tym "geniuszem" bo coraz bardziej myślę że na prawdę tak uważasz;)

MackKL

Siedź cicho? Radzę przeczytać moją wypowiedź jeszcze raz, a potem... jeszcze raz. Dwa razy to już napisałem, napiszę po raz kolejny. "Uśmiech zażenowania" pojawił się, gdy pisałem o osobach, które czekają aż po 3 latach puszczą w TVN Smallville, tylko dla tego że nie lubią/potrafią poradzić sobie z napisami. Zrozumiałe? Czy może powtórzyć po raz czwarty?

Nie nawołuje do ściągania seriali, podsyłam rozwiązanie. Nie piszę że tak trzeba, a kto tak nie robi to -->uśmiech zażenowania..... - nie jest tak.
Wyrażam zaskoczenie, że w dobie internetu ktoś nadal bawi się w kotka i myszkę z TVN. Nikomu nie każę odciąć TV i zapełnić sobie twardziela serialami.
Co do tego że nie każdy popiera ściąganie - uwierz mi że jak sobie ściągniesz, obejrzysz i skasujesz dane dysku będziesz czysty. "Okradasz" tylko TVN, bo nie oglądasz ich reklam... A i tak zawsze będzie to lepsze od ściągania mp3, filmów kinowych, gier na PC - tam okradasz bezpośrednio muzyków, producentów, aktorów, studia tworzące gry.
No chyba że znajdziesz w jakimś Empiku etc sezony Smallville w wydaniu dvd/blu-ray, w co szczerze wątpię.

ocenił(a) serial na 8
toporminator

"dobry pomysł to byłby wtedy kiedy np posiadałbyś ten serial i zaproponował wymianę. "

Żartujesz? To na bank nie byłby dobry pomysł, bo temat zostałby zablokowany.

Ale mam nadzieję, że znajdziesz jakiś złoty środek i obejrzysz cały serial. Tyle ode mnie ;)

W razie czego służymy pomocą:

http://smallville.com.pl/index.php/streszczenie/1

Paz_Vega

Toczycie tutaj ciekawą dyskusję, jednak jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to jako postronny obserwator uważam, że nie przekonacie siebie nawzajem. Tak to przynajmniej wygląda po przeczytaniu Waszych wypowiedzi. Zresztą, każdy robi jak uważa, prawda? Ja osobiście nie wytrzymałabym czekając aż nasza polska jakakolwiek telewizja puści serial, który mnie interesuje, dlatego korzystam z dobrodziejstw internetu :)a jak serial należy do moich ulubionych to go zostawiam a resztę usuwam i w ten prosty sposób jestem zadowolona :)